Donjon Zenit 07: Buiten de wallen

€19,95
Artikelcode 210664
Joann Sfar | Lewis Trondheim | Boulet

In het absurde en altijd vermakelijke universum van de verschillende Donjon-reeksen (Ochtendgloren, Avondschemer, Parade en Monsters) is Zenit de reeks die verhaalt van het hoogtepunt van het Donjon-tijdperk.
Scenario Joann Sfar, Lewis Trondheim
Tekeningen Boulet
Inkleuring Walter
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463066372

In het absurde en dus altijd vermakelijke universum van de verschillende Donjon-reeksen (Ochtendgloren, Avondschemer, Parade en Monsters) is Zenit de reeks die verhaalt van het hoogtepunt van het Donjon-tijdperk.

De Donjon is in handen gevallen van Willem van Dattum. Om hem terug te veroveren moeten Marvin, Isis en Herbert funus putris vinden om de huidige bewoners te verjagen. Maar is dit echt het plan van de Wachter? Onze helden zullen tegen iedereen moeten vechten om de Donjon te redden. En bovendien, zal het Marvin lukken met z’n verlovings-Tong-Deum?

Lees van Lewis Trondheim ook Kobijn en Het eiland Bourbon 1730.

2 reviews

4,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
14 Nov 2020
Moors Magazine
In deel 7 van de reeks Zenit van de stripserie Donjon is de Donjon in handen gevallen van Willem van Dattum. Met een beetje fantasie kunnen we in Willem en de organisatie die hem beschermt, De Orde van de Uitvoerende Ondernemers, wel het grootkapitaal herkennen, maar die link heb je absoluut niet nodig om optimaal te kunnen genieten van deze krankzinnige fantasyreeks.

Om de Donjon weer in handen te krijgen worden Herbert de eend en Marvin de draak op pad gestuurd om Fungus Putidus te vinden, want dat zou de inwoners van de Donjon verdrijven zodat de Wachter zijn rechtmatige eigendom weer zou kunnen innemen. Maar als Herbert en zijn vriendin Isis het stinkende goedje eindelijk gevonden hebben blijkt de zaak toch iets anders in elkaar te zitten en besluiten Marvin en Herbert het op te nemen tegen De Orde van Uitvoerende Ondernemers en begeven ze zich in het hol van de leeuw.

Dat is echter maar een deel van dit fantastische verhaal, want de liefdesgeschiedenissen van Herbert en Marvin lopen daar ook nog op een tenenkrommende en af en toe hilarische manier tussendoor. Om de missie tot een goed einde te brengen moet Isis op een bepaald moment bijvoorbeeld Marvin masseren, en wel helemaal, en als Herbert dat hoort raakt hij gelijk in een depressie, hoewel hij weet dat zijn eigen leven er van af hangt.

Afijn, Donjon is een van de absurdste fantasystrips die ik ken, maar meteen ook een van de allerleukste, dankzij de inventieve en hilarische scenario’s van Joann Sfar en Lewis Trondheim. De tekenaar, Boulet, die ze voor dit deel hebben aangetrokken is ook weer fenomenaal, en hij heeft ook de geweldige inkleuring zelf gedaan. Een subliem hoogtepunt in de reeks.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/donjon-zenith-7-buiten-de-wallen/
s
14 Nov 2020
Striptip
De Wachter wil de donjon weer in handen krijgen en vraagt Marvin en Herbert Fungus Putidis te gaan zoeken, dat zou moeten helpen. Het wordt een gevaarlijke onderneming naar het centrum van de macht: het zenuwcentrum dat zich diep in de peilloze draaikolk bevindt. Isis, de vriendin van Herbert, gaat ook mee. En Marvin blijkt kriebels te hebben: hij wil graag een verlovings “tong deum” uitspreken over de door hem begeerde tovenares Teelkeline.

Trondheim en Sfar hebben een wonderlijke wereld gecreëerd, vol met bizarre monsters, plekken en volken. Als lezer kun je je erover blijven verbazen. Bovendien zit er veel humor in, wat in de hedendaagse fantasyboeken maar al te vaak ontbreekt.
https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-november/