Donjon Avondschemer 111: Het einde van de Donjon

Artikelcode 210667
Joann Sfar | Lewis Trondheim | Mazan

De geschiedenis van de Donjon, de slottoren van de serietitel, wordt door Joann Sfar en Lewis Trondheim in verschillende tijdperken en evenveel reeksen verteld. Met draken, eenden én konijnen!
Scenario Joann Sfar, Lewis Trondheim
Tekeningen Mazan
Inkleuring Walter
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463067867

In Donjon Avondschemer gaat Marvin, nu oud en blind, op pad met de onbezonnen Marvin de Rode.

Hoe hoger de eilandjes van Terra Amata komen, hoe minder zuurstof er is. Terwijl Marvin de Rode en Zakûtu de objecten van het Lot proberen te beschermen, worden Herbert en koning Stof gedwongen om een deal te sluiten met de Zwarte Entiteit. Alleen dan kunnen ze zuurstof krijgen. Het einde van de Donjon was nog nooit zo dichtbij…

Lees van Lewis Trondheim ook Kobijn en Het eiland Bourbon 1730.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
20 Sep 2021
Moors Magazine
Het stripuniversum rond de Donjon werd bedacht door de Franse stripmakers Joann Sfar en Lewis Trondheim, en is inmiddels uitgegroeid tot een aan alle kanten uitdijende stripreeks waarin eenden, konijnen en draken de hoofdrol spelen. Het Avondschemertijdperk dat inmiddels al tien delen telt behandelt de teloorgang van de Donjon, het verval. Als je Het einde van de Donjon wil gaan lezen is het wel zinnig als je ook de eerdere delen van Avondschemer hebt gelezen, anders zal er erg veel onduidelijk zijn, vrees ik. Dat gezegd hebbende is dit weer een hoogtepunt in de reeks.

De Donjon-verhalen worden meestal geschreven door Joann Sfar en Lewis Trondheim, maar het lijkt er sterk op dat elke zichzelf respecterende Franse striptekenaar graag meewerkt aan de reeks, want vrijwel elk deel wordt door een andere tekenaar getekend, en dat pakt vrijwel altijd geweldig goed uit – ook hier, waar Mazan de tekenaar van dienst is.

Fantasy met een vleugje waanzin, een flinke dosis humor en absurdisme en een idiote wereld waar je als lezer in mee wil gaan, omdat het ondanks de idiote verhalen zo serieus en goed wordt uitgevoerd. Ik heb zelf niks met een game als Dungeons and Dragons, maar deze stripreeks vind ik verslavend goed.