De lemen troon 03: Hendrik koning van Frankrijk en Engeland

€19,95
Artikelcode 111103
Richemond | Jarry | Theo

De lemen troon is een historisch spektakel over de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland, prachtig getekend door Theo (Murena). Compleet verhaal in 7 delen!
Scenario France Richemond, Nicolas Jarry
Tekeningen Theo
Inkleuring Lorenzo Pieri
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789058854872
ISBN Softcover 9789463068512

De gemoederen in het koninkrijk Frankrijk lopen hoog op. Het gerucht gaat dat de moord op Jan zonder vrees slechts een valstrik was van Karel, kroonprins van Frankrijk, en zijn handlanger Tanneguy van Châtel. Tanneguy zegt onschuldig te zijn, maar zijn aanwezigheid wordt niet overal meer gewaardeerd. Philippe, de nieuwe hertog van Bourgondië, en zoon van Jan zonder vrees, wil de dood van zijn vader wreken, zelfs als dat betekent dat de Franse troon wordt overgenomen door Henrik, koning van Engeland.

De lemen troon is een historisch spektakel over de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland, prachtig getekend door Theo (Murena). Compleet verhaal in 7 delen!

Lees in dezelfde reeks ook de prequel De Glazen Kroon.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
28 Nov 2022
STRIPSPECIAALZAAK.be
Ondertussen hebben de talloze historische en minder historische personages elk hun opwachting gemaakt zodat een herlezing van de eerste delen of ten minste het lezen van de korte samenvatting van de voorgaande delen in dit album aangewezen is vooraleer je aan dit vervolg begint. De kuiperijen aan het hof van de Franse koning zijn een kluwen geworden. Koppie erbij houden dus wanneer je je op deze werkelijk fantastisch getekende en prachtig ingekleurde reeks gooit.

Niettegenstaande het complexe verhaal met alle politieke gekonkelfoes van dienst en een kleine overtolligheid aan te volgen personages, willen de auteurs er in de eerste plaats nog steeds een onderhoudend verhaal van maken. Tussen alle geheimzinnigheid door zijn er ook directe confrontaties, al dan niet op het oorlogsveld. Een bindende factor zou de oudere ridder Tanneguy de Châtel moeten zijn. In dit deel is hij aanvankelijk te fragmentarisch aanwezig om hem zomaar als de held van de reeks te aanzien. Door de (historische) verwikkelingen voelt hij zich uiteindelijk verraden door de kroonprins aan wie hij al die tijd trouw is gebleven en nog steeds blijft. En voor de Franse bevolking ziet het er al net zo min fantastisch uit nu het land door de Engelse koning wordt geregeerd na een nochtans beloftevol vredesverdrag. Op 't eind maakt een nieuw personage haar opwachting na een eerste kennismaking in het begin. Haar rol zal in de volgende delen verder uitgediept worden, zij zal tevens voor een omwenteling zorgen in deze boeiende periode van de middeleeuwen. Jeanne d'Arc komt eraan!
> DAVID STEENHUYSE — juni 2010

https://archief.stripspeciaalzaak.be/PHP/besprekingen/index.php?module=album&id=1662