De lemen troon 01: De ridder met de bijl

€19,95
Artikelcode 111101
Richemond | Jarry | Theo

De lemen troon is een historisch spektakel over de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland, prachtig getekend door Theo (Murena). Compleet verhaal in 7 delen!
Scenario France Richemond, Nicolas Jarry
Tekeningen Theo
Inkleuring Lorenzo Pieri
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789058852687
ISBN Softcover 9789463067461

Frankrijk 1418. Het rijk wankelt. Koning Karel VI wordt waanzinnig terwijl de Armagnacs en de Bourgondiërs mekaar bevechten in een bloedige burgeroorlog. De Engelse legers belegeren de Normandische forten, die een voor een vallen. De Honderdjarige Oorlog laait na enkele jaren rust weer op en niets lijkt het droeve lot dat Frankrijk te wachten staat te kunnen tegenhouden. Toch verandert op 28 mei een man, Tanneguy van Châtel, de loop van de geschiedenis voorgoed...

De lemen troon is een historisch spektakel over de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland, prachtig getekend door Theo (Murena). Compleet verhaal in 7 delen!

Lees in dezelfde reeks ook de prequel De Glazen Kroon

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
28 Nov 2022
STRIPSPECIAALZAAK.be
1418, 't gaat niet goed in Frankrijk. Koning Karel VI — bijgenaamd De Waanzinnige — heeft ze niet allemaal meer op een rijtje, in zijn land lusten de Bourgondiërs en de Armagnacs elkaar rauw en in Normandië staan de Engelsen voor de deur, niet met de bedoeling om een theekransje bij te wonen. Het is de woelige periode van de Honderdjarige Oorlog en er lijkt geen einde aan te komen. Welke Asterix zou het tij kunnen doen keren? De 49-jarige Tanneguy van Châtel misschien? Hij is van lagere Bretonse adel en extreem trouw aan de Franse koning en de kroonprins.

In deze sfeer van moed, ongebreidelde zelfopoffering en strijdlust vertellen Nicolas Jarry en France Richemond een verhaal dat in zeven delen zal verteld worden. De Italiaanse tekenaar Théo Caneschi tekent het allemaal uit met oog voor historisch detail en filmische foefjes. Wie houdt van ridderverhalen zonder meer, van helden in harnassen met een overwegend kritisch onvermogen, vervaarlijk zwaaiende bijlen en slagzwaarden, is hier aan het juiste adres. "Voor God en voor Frankrijk!" is een van de geschreeuwde leuzen. In deze donkere dagen was bezinning bij een goed glas wijn niet aan de orde, nee. 't Is met doortastende soldaten als Tanneguy dat oorlogen gewonnen, complotten blootgelegd en verraders ontmaskerd worden. Jarry en Richemond vertellen het vanuit het juiste standpunt om er een goede zaak van te maken.
> DAVID STEENHUYSE — december 2008

https://archief.stripspeciaalzaak.be/PHP/besprekingen/index.php?module=album&id=1247