De koerier van Casablanca 02: Asmaa

Artikelcode 214209
Pascal Davoz | Philippe Tarral

Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog wordt een luchtpostmaatschappij opgezet. Helaas hebben sommige piloten nachtmerries overgehouden van slachtpartijen tijdens de oorlog...
Scenario Pascal Davoz
Tekeningen Philippe Tarral
Inkleuring Fabien Alquier
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463066099
ISBN Softcover 9789463066105

Het gaat helemaal mis met de luchtpostmaatschappij. Wie heeft de vliegtuigen van concurrent Latécoère gesaboteerd? Wat is er van Hercule geworden, de Belgische piloot van het team die gedurende de nacht op mysterieuze wijze is verdwenen? Adrien Delamare heeft nog steeds moeite om de verschrikkingen van de oorlog te vergeten en wordt menige ochtend stomdronken in bed aangetroffen.

Maar de post wacht niet! De woestijn is vijandig, de rovers kennen God noch gebod. De dood ligt net als de aasgieren op de loer in de hemel van Al Maghrib waar de leugen alleen in het licht van de maan te zien is.

De koerier van Casablanca is een compleet verhaal in twee delen.

1 beoordelen

3 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
16 Jun 2021
Moors Magazine
Asmaa is de titel van het tweede afrondende deel van de strip De Koerier van Casablanca, waarin een vliegtuig gekaapt blijkt te zijn en de piloot en de co-piloot gegijzeld zijn door een woestijnprins die bekend staat om zijn meedogenloosheid – de kans dat hij na het ontvangen van het losgeld de twee gijzelaars toch om laat brengen is buitengewoon groot.

Adrien Delamare, die nog steeds de demonen van de Eerste Wereldoorlog van zich af probeert te schudden met behulp van alcohol, gaat met zijn Arabische co-piloot op zoek naar het vliegtuig en zijn gevangen collega’s en komt er achter dat de waarheid nog veel bitterder is dan hij vermoedde.

Een strip over de nadagen van de Eerste Wereldoorlog, waarin de strijd om de luchtpost losbarstte, en een strip in de Franse traditie van vliegtuigstrips, want daar zijn ze daar erg goed in. Er komen en passant heel wat klassieke vliegtuigen langs die zoals gebruikelijk fantastisch mooi getekend zijn – hier is een echte liefhebber aan het werk. Mensen tekenen gaat Tarral dan net weer even wat minder goed af, maar dat nemen we op de koop toe – het verhaal zit goed in elkaar, en je zit echt even in de jaren dertig in het noorden van Afrika. Het is wel aan te raden beide delen te lezen.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/de-koerier-van-casablanca-2-asmaa/