De Horde van de Tegenwind 01: COLLECTORS EDITION

Éric Henninot

De grootste moderne Franse sciencefictionroman eindelijk in stripvorm. Een imposante bewerking van het universum van Alain Damasio.
Scenario Éric Henninot
Tekeningen Éric Henninot
Inkleuring Gaétan Georges
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 88
ISBN Hardcover 9789464841329

Verzamelaars en liefhebbers van het werk van Éric Henninot willen deze Luxe Collectors Edition ­absoluut niet missen!

• luxe editie De Horde van de Tegenwind
• linnen rug
• speciale covertekening
• schetsdossier
• A4 ex-libris
• oplage slechts 100 exemplaren, genummerd, OP=OP!

De grootste moderne Franse sciencefictionroman eindelijk in stripvorm. Tekenaar Éric Henninot levert een imposante bewerking af van het universum van Alain Damasio.

Na een genadeloze opvoeding in hun kindertijd verlieten ze Aberlaas, de stad der grenzen. Hun missie: van west naar oost lopen tot ze het uiterste bovenwindse punt bereiken, de mythische bron van de wind die dag en nacht over hun wereld raast, zonder rust of respijt. Zij zijn de 34ste Horde van de Tegenwind. Golgoth wijst hen de weg; achter hem staat Sov, de schriftgeleerde, op wiens schouders de toekomst van de hele Horde binnenkort zal rusten...

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

9
09 May 2024
9e KUNST.nl
De horde van de tegenwind draait op een origineel en ijzersterk concept: op een vreemde planeet waait een vrijwel constante en dodelijke wind. Al generaties lang sturen de mensen hordes op dodelijke expedities tegen de wind in om de oorsprong ervan te vinden en er misschien zelfs de uitknop voor te vinden. De strip is gebaseerd op een boek en scenarist en tekenaar Éric Henninot ontwijkt handig de valkuilen van dergelijke onderneming. Hij neemt niet té veel teksten over en weet waar hij wat vet kan wegsnijden. De inleiding van de auteur van de roman is dan weer een grote hoop potsierlijke, hoogpotige drek en te vermijden. Initieel is het verhaal wat moeilijk te volgen door de grote cast, maar naar het einde toe begin je iedereen te kennen, ook weer dankzij Henninot, die elk personage een duidelijk herkenbaar ontwerp gaf. Puntgaaf debuut van wat ook een trilogie moet worden.

https://9ekunst.nl/2024/05/06/kort-van-stof-april-2024/