Bomb Road 02: Chu Lai

€19,95
Artikelcode 213092
Michel Koeniguer

Bomb Road is een driedelige reeks over de verschrikkingen van de Vietnamoorlog, geschreven en getekend door de auteur van Misty Mission.
Scenario Michel Koeniguer
Tekeningen Michel Koeniguer
Inkleuring Wes Hartman
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463065191

1969. Elke avond worden de vele bodybags in de vliegtuigen geladen, voor een terugreis naar huis. Elke dag verwachten soldaten aan hun eind te komen in een vuurzee boven de dichte, stinkende jungle, zonder dat het ook maar ergens toe dient. Geen enkel redelijk mens wil leven op een zandstrook als Chu Lai, gekneld tussen de zee en de bergen...

Bomb Road is een compleet verhaal in 3 delen door Michel Koeniguer (Misty Mission).

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

s
16 Jun 2021
Strip Tip
1969: De Vietnamoorlog duurt voort. Kapitein Bradley Townsend wordt vanwege een akkefietje overgeplaatst naar de luchtmachteenheid in Chu Lai. Ook daar gaat de oorlog door: de eenheid ondersteunt bij het aanvallen van dorpen en transporten.

Door Martijn Douma

In dit album wordt een aardig beeld geschetst van hoe het er destijds in Vietnam aan toeging bij het Amerikaanse leger. Momenten van strijd, in de lucht of door middel van bombardementen, worden afgewisseld met onderlinge kameraadschap en strijd. Veel piloten willen gewoon naar huis, maar lang niet iedereen zal dat ook lukken. Daarnaast worden de militairen continu geconfronteerd met de gevolgen van hun acties: er komen niet alleen onschuldige burgers om, maar ook collega’s en vrienden.

De tekeningen van Michel Koeniguer zijn van hoog niveau: helikopters en straaljagers zet hij geweldig neer. De impressie van het landschap in Chu Lai en omgeving is ook erg sterk getekend. De inkleuring van Wes Hartman geeft daarbij een extra boost aan de tekeningen.

Ook voor dit album geldt: geweldig getekende vliegtuigen en een verhaal dat een aardige indruk geeft van het reilen en zeilen van de Amerikaanse luchtmacht in Vietnam.
m
15 Jun 2021
Moors Magazine
In deel 2, Chu Lai, is hij voor straf overgeplaatst omdat hij een andere soldaat op nogal eigenzinnige wijze terecht heeft gewezen met een kaakslag.

De oorlog in Vietnam is ontaard, en Kœniguer weet met name in het tweede deel goed duidelijk te maken hoe die oorlog van heel erg naar ronduit verschrikkelijk evolueerde. Dat is dus geen vrolijk verhaal, maar het wordt wel goed verteld, en Kœniguer schreef niet alleen een erg goed scenario, hij tekent ook nog eens geweldig goed.

Dit is geen strip voor tere zieltjes, en als je depressief wordt van oorlogsverhalen moet je deze ook links laten liggen, maar als je enig historisch besef hebt geeft deze strip je net even wat meer inzicht in die ingrijpende oorlog die inmiddels al weer bijna vergeten lijkt.