Bomb Road 01: Da Nang

€19,95
Artikelcode 213091
Michel Koeniguer

Bomb Road is een driedelige reeks over de verschrikkingen van de Vietnamoorlog, geschreven en getekend door de auteur van Misty Mission.
Scenario Michel Koeniguer
Tekeningen Michel Koeniguer
Inkleuring Wes Hartman
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463065184

Kolonel Bradley “Redneck” Towsend, 68 jaar oud, piloot bij de Marines, leeft teruggetrokken in zijn chalet in de Rocky Mountains. Door zijn ziekte vult hij zijn dagen met tv-nieuwsuitzendingen kijken, bezorgd zijn om zijn zoon die Apache-helikopterpiloot is in Irak.

Als er zich een “kazernehulpje” aanbiedt, een jonge piloot die werd gestraft omdat hij in zijn overmoed een splinternieuwe F-22 in de prak heeft gevlogen, is dat voor de oude piloot een gelegenheid om herinneringen op te halen aan zijn tijd in het Verre Oosten, in Da Nang...

Bomb Road is een compleet verhaal in 3 delen door Michel Koeniguer (Misty Mission).

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

s
16 Jun 2021
Strip Tip
Bradley Townsend, een kolonel van 68, graaft in zijn herinneringen en vertelt hoe hij in 1967 als luitenant in Da Nang (Zuid Vietnam) aankwam. Als piloot van een Phantom maakte hij deel uit van de Black Knights, een eskadron dat diverse missies in de regio heeft uitgevoerd.

Door Martijn Douma

Townsend vertelt aan de jonge luitenant Trotti hoe hij werd gekoppeld aan radarman Bobby ‘Butcher’ Driscoll, de zoon van een slager. Als lezer volg je de missies die Townsend in de regio van Da Nang moest uitvoeren, zoals het bombarderen van een doelwit en het begeleiden van andere toestellen. Ook krijg je wat mee van hoe het er op een legerbasis aan toegaat en wat de soldaten doen wanneer ze in hun vrije tijd de stad ingaan.

Fraaie tekeningen
Het verhaal zelf is aardig maar niet heel sterk. Het geeft een aardig beeld van hoe het er bij de vliegeniers in Vietnam aan toeging. De tekeningen zijn daarentegen wel erg sterk: liefhebbers van vliegtuigen kunnen hun hart ophalen, maar ook oerwoudscènes zien er fraai uit. Ook voor zijn personages heeft auteur Michel Koeniguer een eigen tekenstijl gevonden. Koeniguer is bekend van het eerder bij Silvester Strips verschenen drieluik Misty Mission. Hij werkt in dit album met een losse kadrering, die per pagina verschilt, en dat oogt fraai en dynamisch.
m
15 Jun 2021
Moors Magazine
Michel Kœniguer, die ook de stripreeks Misty Mission schreef en tekende, over twee jonge vrienden uit verschillende milieus die naar Vietnam gingen, maakte met Bomb Road weer een indrukwekkend drieluik, ook weer over de oorlog in Vietnam, dit keer verteld door Kolonel Bradley “Redneck” Towsend, 68 jaar oud.

De kolonel leeft teruggetrokken en ziek in een chalet in de Rocky Mountains en kijkt vooral televisie om te zien hoe het met zijn zoon gaat, die piloot is in Irak. Zelf was hij piloot in Vietnam, en als hij een “kazernehulpje” krijgt, een jonge piloot die voor straf naar hem toegestuurd wordt omdat hij een F-22 in de prak heeft gevlogen, vertelt hij die jongen op diens verzoek zijn verhaal.

Het eerste deel is Da Nang, en gaat over zijn eerste uitzending naar Vietnam, als de Amerikanen zich nog redelijk fatsoenlijk gedragen. Nou ja. We hebben het hier wel over een smerige oorlog, waarbij hele dorpen met napalm werden platgebombardeerd.