Angel Wings 08: Anything goes

€19,95
Artikelcode 114308
Romain Hugault | Yann

Van de Tweede Wereldoorlog naar de Koreaanse oorlog. Angel Wings is een avonturenreeks van de auteurs van De Nachtuil en Edelweiss.
Scenario Yann
Tekeningen Romain Hugault
Inkleuring Romain Hugault
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789464840308

Februari 1954... In Korea is na vier jaar bloedige strijd een broze wapenstilstand getekend. De oorlog staat even stil voor duizenden GI's, maar de situatie is gespannener dan ooit en er dreigt zelfs een nucleair conflict. Intussen gaat het er op de Amerikaanse bases levendig toe... Ook al omdat Marilyn Monroe, op huwelijksreis in Japan met haar nieuwe echtgenoot, de beroemde honkballer Joe DiMaggio, een ommetje maakt via het "Land van de Ochtendrust" voor een bezoekje aan enkele legerkazernes om er het moreel van de troepen wat op te krikken... En met groot succes! Tijdens concerten en ontmoetingen met het publiek straalt haar ster voor de verlustigde blikken van de soldaten. Maar zou Miss Monroe ook niet een ideaal doelwit vormen om het moreel van Amerika een slag toe te brengen? Dat is buiten de koelbloedigheid van Marilyn zelf gerekend, voor wie, ondanks alle risico’s, “the show must go on”!

Angel Wings is een avonturenreeks van topduo Yann en Romain Hugault (ST EX, De Nachtuil, Edelweiss). Deel 8 is het (voorlopige?) einde van de serie.

Ook verkrijgbaar in diverse luxe uitgaves. KLIK HIER voor het overzicht.

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

s
07 Mar 2024
Striptip.nl
Februari 1954. Na jaren oorlog is er in Korea een broze wapenstilstand getekend, maar de situatie is uiterst stressvol. Er dreigt zelfs een nucleair conflict. Marilyn Monroe is op huwelijksreis in Japan met haar nieuwe echtgenoot, de beroemde honkballer Joe DiMaggio. Zou Miss Monroe niet een ideaal doelwit zijn om het moreel van Amerika een slag toe te brengen? Maar dan kennen zij de koelbloedigheid van Marilyn zelf nog niet.

Het waarschijnlijk laatste deel van Angel Wings start met een dialoog in het kamp van de eerste marinedivisie. Jammer dat er zoveel gevloekt wordt in deze strip, verder is het een aardig verhaal. De tekeningen zijn echt knap gemaakt en de inkleuring neigt naar perfectie. (BvE)

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-februari-2024/
m
30 Jan 2024
MOORS MAGAZINE
In Korea is in februari 1954 na vier jaar hevige en bloedige strijd een wankele wapenstilstand getekend, al wil de president van Zuid Korea, Syngman Lee, die het liefst weer ondermijnen, waarbij hij de onderhandelingen van de Amerikanen teniet wil doen.

In die situatie, als de oorlog even stilstaat voor duizenden GI’s, is de spanning groter dan ooit. Intussen gaat het er op de Amerikaanse bases levendig toe… Ook al omdat Marilyn Monroe, op huwelijksreis in Japan met haar nieuwe echtgenoot, de beroemde honkballer Joe DiMaggio, heeft besloten een kleine tournee te maken langs enkele legereenheden om het moreel van de troepen wat op te krikken… En met groot succes! Tijdens concerten en ontmoetingen met het publiek straalt haar ster. Maar Miss Monroe blijkt ook een ideaal doelwit te vormen om het moreel van Amerika een slag toe te brengen.

Het achtste deel in deze reeks Angel Wings rond pilote Angela McCloud bevat ook weer veel elementen die aan de waarheid rond de Koreaanse oorlog ontleend zijn, waardoor het op een subtiele manier een anti-oorlogsstrip is geworden. Opnieuw een sterk verhaal, geweldig getekend, met als onverwachte hoofdrolspeelster niemand minder dan Marilyn Monroe.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/angel-wings-8-anything-goes/