Angel Wings 07: MIG Madness

€19,95
Artikelcode 114307
Romain Hugault | Yann

Van de Tweede Wereldoorlog naar de Koreaanse oorlog. Angel Wings is een avonturenreeks van de auteurs van De Nachtuil en Edelweiss.
Scenario Yann
Tekeningen Romain Hugault
Inkleuring Romain Hugault
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463068963

Winter 1952. Al meer dan twee jaar plaatst de Koreaanse oorlog Amerika tegenover het rode gevaar; de wereld staat op de drempel van een nucleair conflict... In het Koreaanse luchtruim overtroeft de Chinese luchtmacht, uitgerust met geweldige Sovjet-Russische Mig 15's, de Amerikaanse straaljagers boven "Mig Alley", waar een hevige luchtstrijd wordt uitgevochten. Ondertussen, in Florida, bestuurt Angela tele-geleide drone-doelwitten voor de opleiding van jonge rekruten, terwijl Rob zich heeft aangemeld als F9F-5 Panther-piloot aan boord van de USS Oriskany, een vliegdekschip dat patrouilleert in de Zuid-Chinese Zee. Zijn nieuwe, hoogst delicate missie is het lokaliseren en vernietigen van het wrak van de P2V-2 Neptune "Cape Cod", een spionagetoestel dat zopas is neergehaald door een Mig in vijandig gebied. Dat toestel is uitgerust met uiterst geheime elektronische apparatuur die absoluut niet in communistische handen mag vallen. Die dag vertrekt Rob, ondanks het lage wolkendek en slechte weer, voor een missie waarvan hij misschien nooit meer zal terugkeren...

Angel Wings is een avonturenreeks van topduo Yann en Romain Hugault (De Nachtuil, Edelweiss). Deel 7 is het begin van de derde cyclus.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
04 Oct 2022
Moors Magazine
In het begin van deze derde verhalencyclus rond pilote Angela McCloud, Angel Wings, bevinden we ons in de Koreaanse oorlog, in de winter van 1952, als de Koude Oorlog op zijn hevigst is. De Chinese luchtmacht heeft een overmacht dankzij de MIG 15’s van de Sovjet-Russen maar de Amerikaanse straaljagers voeren een verbeten strijd om het luchtruim boven Korea.

Rob, Angela’s vriend, heeft zich aangemeld als F9F-5 Panther-piloot aan boord van de USS Oriskany, een vliegdekschip dat patrouilleert in de Zuid-Chinese Zee. Zijn nieuwe, hoogst delicate missie is het lokaliseren en vernietigen van het wrak van de P2V-2 Neptune “Cape Cod”, een spionagetoestel dat zopas is neergehaald door een Mig in vijandig gebied. Dat toestel is uitgerust met uiterst geheime elektronische apparatuur die absoluut niet in communistische handen mag vallen. Die dag vertrekt Rob, ondanks het lage wolkendek en slechte weer, voor een missie waarvan hij misschien nooit meer zal terugkeren.

Angela traint ondertussen jonge rekruten in Florida, maar als Rob vermist wordt, besluit de top dat zij het meest geschikt is voor een reddingsactie, want “een verliefde vrouw is bereid tot het uiterste te gaan”. En dat blijkt dan ook.

Over het verdere verloop van het verhaal ga ik hier niet uitweiden, alleen wil ik nog wel kwijt dat het tamelijk realistisch overkomt, met alle vuile streken waar de Amerikanen om bekend stonden en waarbij “collateral damage” op de koop toe werd genomen, en dan druk ik me diplomatiek uit.

Een goed, spannend verhaal, fantastisch getekend (deze tekenaar, Romain Hugault, kan werkelijk alles tekenen, vliegtuigen, mensen, de zee, noem het maar op) met diepgang – en op een subtiele manier is het ook nog eens een anti-oorlogsboek wat mij betreft. Uitstekende serie dus.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/angel-wings-7-mig-madness/