Allan Mac Bride 06: De catacomben van Ta Keo

€9,95
Artikelcode 999036
Jean-Yves Brouard | Patrick A. Dumas

Allan Mac Bride is een avonturenreeks getekend in de klare lijn met een scenario waarin de wendingen zich vlot opvolgen...
Scenario Jean-Yves Brouard
Tekeningen Patrick A. Dumas
Inkleuring Patrick A. Dumas
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463069472
ISBN Softcover 9789463069489

Avonturen vol mysteries en historische verwijzingen voor archeoloog Allan Mac Bride die in de jaren dertig de wereld rondreist op een wervelende zoektocht naar sporen van verdwenen beschavingen.

Deel 6 is een vervolg op het vorige deel en sluit dit avontuur af. Allan Mac Bride gaat verder met zijn werk aan de opgravingen van Angkor (Cambodja) en zoekt ondertussen naar een legendarisch magisch zwaard van een voormalige koning van Angkor. Maar er zijn nog twee groepen naar dat zwaard op zoek. En dan worden er moorden gepleegd...

Allan Mac Bride is een avonturenreeks getekend in de klare lijn met een scenario waarin de wendingen zich vlot opvolgen.

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
30 Jan 2023
MOORS MAGAZINE
Allan MacBride is een avontuurlijke archeoloog die in de jaren dertig Indiana Jones-achtige avonturen beleeft. Fantastische verhalen waarin veel historische werkelijkheid zit verpakt, aangevuld met wat mythes en sagen en magie, terwijl MacBride het telkens tegen een aantal nietsontziende schurken moet opnemen.

Twee boeken vormen steeds een afgerond verhaal – zo speelden de delen 3 en 4 zich af in de Stille Zuidzee, en gaan we voor de delen 5 en 6 naar Cambodia, naar de tempels van Angkor Wat, die dan nog maar net ontdekt zijn.

Allan MacBride krijgt hier te maken met een merkwaardige sekte en met een schurkenbende, die allebei op zoek lijken te zijn naar een legendarisch magisch zwaard dat ooit toebehoorde aan een koning van Angkor, en dat zo scherp was dat het met gemak door steen kon snijden.

De schurken deinzen nergens voor terug, zelfs niet voor moord, maar MacBride laat zich niet afschrikken en speurt onverschrokken verder, op het spoor gezet door een groep beelden die lijken te wijzen naar de oplossing van het raadsel.

Een bijzonder spannend verhaal van Jean-Yves Brouard, met een vleug magie, geweldig getekend in de klare lijn door Patrick A Dumas, die ook de sublieme inkleuring voor zijn rekening nam. Geweldige serie!

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/allan-macbride-deel-5-en-6/
d
29 Nov 2022
De Boekenman
Korte inhoud: Deze twee albums vormen samen de tweede cyclus van Allan Mac Bride. Deze reeks doet een beetje denken aan Indiana Jones, gebracht in een Klare Lijn-tekenstijl van bijvoorbeeld Blake & Mortimer.
In deel 5 bevindt Allan zich in Angkor, de beroemde plek in Cambodja. Hij wordt afgeleid door de beelden van de Apsara-godinnen ne gaat op onderzoek uit… In deel 6 zoekt hij naar een legendarisch magisch zwaard in Angkor, net zoals nog enkele anderen…

Mening: Zoals we net al vermeldden, doet de tekenstijl denken aan Blake & Mortimer, maar dan in een modern jasje met een iets gedetailleerdere inkleuring. De verhalen bevatten heel wat tekst en lezen dus niet zo vlot weg als de moderne avonturenstrip. Misschien juist daarom dat ze ook een beetje aan de net genoemde reeks doen denken; veel tekst, maar wel interessante informatie om de mysteries zelf mee op te lossen. Het is fijn om hedendaagse strips tegen te komen die doen denken aan de ‘goeie ouwe tijd’ qua tekenstijl en manier van vertelling. Meer van dat!

https://www.instagram.com/deboekenman/