Afrikakorps 03: El Alamein

€19,95
Artikelcode 213073
Olivier Speltens

Afrikakorps is een Tweede Wereldoorlog-avontuur geschreven en getekend door Olivier Speltens (De hel van het Oostfront).
Scenario Olivier Speltens
Tekeningen Olivier Speltens
Inkleuring Olivier Speltens
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463069946

10 juni 1942... De As-troepen herstellen hun tanks en ontvangen versterkingen waardoor ze het terrein dat ze verloren dankzij Operatie Crusader in november 1941 terug kunnen veroveren. Het doel van Rommel is nog steeds het innemen van de haven van Tobroek... Zijn plannen worden echter in de war gestuurd door onverwachte tegenstand. De vrije Franse troepen verschansen zich bij de bron van Bir Hakeim...

Het Afrikakorps (Deutsches Afrikakorps, DAK) was tijdens de Tweede Wereldoorlog het expeditieleger van de Duitsers in Noord-Afrika. Het werd initieel gemobiliseerd als een ondersteunende kracht om de Italiaanse verdediging van de Afrikaanse koloniën te versterken. Na hun training bleven ze, onder het commando van de iconische maarschalk Erwin Rommel, onder verschillende namen vechten in Afrika en dat van maart 1941 tot hun overgave in mei 1943.

Afrikakorps is een drieluik van Olivier Speltens (De hel van het Oostfront).

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
05 Mar 2023
Striptip.nl
Juni 1942, Noord Afrika. Het Afrikakorps ondervindt weerstand van de Fransen, maar weet ze terug te dringen en uiteindelijk de Libische havenstad Tobroek te veroveren. Hoofddoel van generaal Rommel is de verovering van de Egyptische stad El Alamein. Daar wordt ook de tankeenheid van Leutnant Von Richter naartoe gestuurd. Maar de bevoorrading is beperkt en met Montgomery hebben de Britten een geduchte bevelhebber gekregen. Een zware strijd in de woestijn volgt.

Het slot van het Afrikakorps-drieluik bevat prachtige, zeer realistische, tekeningen van de strijd in de woestijn in de Tweede Wereldoorlog. Met veel aandacht voor historische feiten krijg je een aardig beeld van hoe het er in een tankbataljon aan toeging. Daar moet je wel van houden natuurlijk. Een aanrader voor de liefhebber van WOII-strips. (MD)

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-februari-2023/