Wollodrïn 08: Het vuur van Wffnir 2

€19,95
Artikelcode 213508
David Chauvel | Jérôme Lereculey

Wat begint als een fantasy-avontuur in de sfeer van Lord of the rings, eindigt in een 10-delige epos met grootse heldendaden.
Scenario David Chauvel
Tekeningen Jérôme Lereculey
Inkleuring Lou
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463062954

Elfen, dwergen, orks, mensen en draken... Hun paden kruisen elkaar uiteindelijk allemaal. Ontmoetingen, een geboorte, een verrijzenis, verschillende lotsbestemmingen die met elkaar botsen en verstrengeld raken, en leiden naar een wonderlijk einde...

Wïnhbor heeft eindelijk de draak Wffnïr gevonden, maar die ontmoeting neemt een onverwachte wending. Binnenkort zullen beiden het pad kruisen van de dwerg Tridïk en de elf Haffanen… En terwijl, ver daarvandaan, Onimaku het leven schenkt aan het kind van Hazngar de ork, vertelt een uit de doden herrezen heks aan de vier helden dat de oude krachten die ze hebben ontvangen geen toeval zijn, maar voorbode van een grootse lotsbestemming.

Het vuur van Wffnir is een compleet verhaal in 2 delen.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
13 Jan 2022
Strip Info.be
Met dit achtste deel van deze reeks zou je denken dat er toch wat routine in de verhalen komt, net zoals bij de vorige verhalen kregen we weer een tweeluik voorgeschoteld met andere hoofdfiguren. Maar dan komt plots het grote plaatje naar boven dat Chauvel blijkbaar van in het begin van deze reeks voor ogen had!

Niets liep zoals Winhbor had gepland! Hij had zo’n grootse plannen tijdens de plundertocht die ieder jaar voor de jonge orc-krijgers wordt georganiseerd. Samen met zijn vrienden ging hij zijn eigen weg in slaan en op zoek gaan naar de draak Wffnïr. Winhbor had zijn vrienden verteld over de grote schat van de draak, maar eigenlijk wilde hij vooral de draak doden om zo zijn eigen jeugdtrauma te verwerken. Maar niets liep volgens plan. Eerst werd zijn zus toegewezen aan zijn groep, maar erger was dat al zijn makkers en zijn zus door orc-jagers werden gedood. Toen Winhbor als enige overlevende de draak vond, zag hij geen indrukwekkende draak maar een klein verschrompeld meisje dat beweerde dat zij de reïncarnatie van de draak was!

Ik had het altijd wat vreemd gevonden dat deze reeks, die uit het one shot “Zeven dieven” was ontstaan, eigenlijk Wollodrïn heette. De wereld waarin de verhalen zich afspelen heet eigenlijk niet zo, maar Chauvel komt nu met de verklaring. Meer nog plots zien we de hoofdfiguren uit de vorige delen weer opduiken en lijkt alles met elkaar verbonden, en lijkt het dat deze reeks doorgroeit naar een nieuwe grote queeste!

Tekenaar Lereculey is ook weer in topvorm, zo is er een grappige jacht te zien met de dwerg Tridik en de elf Haffanen (uit het vorige tweeluik) in de hoofdrollen.

Dit is dus het ideale moment om deze reeks eens volledig te herlezen (en waarom ook niet meteen ook het album waarmee alles begon?) om volop van de nieuwe wending van dit verhaal te kunnen genieten! Na ieder vorig tweeluik was ik nog enthousiast om verder te gaan met deze reeks, maar nu zit ik op het puntje van mijn stoel te wachten op het vervolg!
https://stripinfo.be/recensie.php?recensie=4639