Uur U VOORDEELPAKKET 21+22

€39,90 €34,95
Artikelcode 212999
Duval | Pécau | Aleksic

Uur U is een reeks verhalen waarin historische gebeurtenissen een andere draai krijgen. In dit deel: Wat als... de jonge koning Lodewijk XIV tijdens de opstand tegen Mazarin wordt gedood.
Scenario Fred Duval, Jean-Pierre Pécau
Tekeningen Vladimir Aleksic
Inkleuring Jean-Paul Fernandez, Thorn
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 112
ISBN Hardcover 9789463069298

Uur U is een reeks verhalen waarin historische gebeurtenissen een andere draai krijgen.

Herfst 1651, tijdens de Fronde des Princes, vlucht de jonge koning Lodewijk XIV weg van Parijs. Hij wordt echter gedood door bandieten. De musketier d'Artagnan, die belast was met de bescherming van de koninklijke familie, is nooit van dit trauma hersteld. Een paar dagen na deze gruwelijke gebeurtenis wint de Prins van Condé de Slag bij Cognac en levert hij Frankrijk uit aan de Spanjaarden. Twintig jaar later probeert de verbannen kardinaal Mazarin een laatste alliantie te vormen om Frankrijk te heroveren. Hij roept zijn betrouwbaarste man terug om een belangrijke boodschap af te leveren, deze man, die een wapenmeester is geworden, blijkt d'Artagnan, de laatste van de musketiers.

Boek 21 en 22 vormen samen een compleet verhaal.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

9
23 Aug 2022
9ekunst.nl
In deze nieuwe fictieve alternatieve historische setting krijgen we het verhaal voorgeschoteld van één van de vier musketiers op rust. D’Artagnan wordt voor een laatste keer ingeschakeld om de Franse Koning te beschermen. Die verschanst zich in Parijs, dat op het punt staat om ingenomen te worden door het Spaanse leger. De musketiers zijn uiteraard dankbare personages om over te strippen en het is een lust voor de lezer om D’Artagnan en de zijnen bezig te zien. De tekeningen zijn soms wat houterig, maar de vaart, en zelfs humor, die in het verhaal zitten maken heel wat goed.

https://9ekunst.nl/2022/08/06/kort-van-stof-juli-2022/