Uur U 19: De ballade van de gehangenen

€19,95
Artikelcode 212819
Duval | Pécau | Farkas

Uur U is een reeks verhalen waarin historische gebeurtenissen een andere draai krijgen. In dit deel: Wat als... Mali een grootmacht op vlak van de wereldlijke politiek was?
Scenario Fred Duval, Jean-Pierre Pécau
Tekeningen Lajos Farkas
Inkleuring Jean-Paul Fernandez
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 9789463068536

Uur U is een reeks verhalen waarin historische gebeurtenissen een andere draai krijgen.

1473. De ambassadeur van Mali meert aan in Aigues-Mortes. Daar zal hij de stemming voor de toewijzing van de Franse kroon aan een nieuwe koning bijwonen. Er zijn twee kanshebbers voor die titel: Louis XI en Karel de Stoute. Een groep huursoldaten zal de delegatie van de ambassadeur door een verwoest en leeggebloed Frankrijk begeleiden naar Parijs. Hun kapitein is een vrouw waarvan gefluisterd wordt dat ze de toekomst kan voorspellen. Tegen haar wil zal zij ondergedompeld worden in een web van donkere intriges.

Boek 19 en 20 vormen samen een compleet verhaal. Ook verkrijgbaar als voordeelpakket.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

9
05 Oct 2023
9e KUNST.nl
Eind vijftiende eeuw ligt Europa aan duigen. In deze alternatieve geschiedenis heeft de pest nog veel erger huis gehouden dan in onze realiteit. Afrika is een grootmacht geworden en de ambassadeur van Mali komt naar Europa om te onderhandelen over wie koning mag worden van Frankrijk. Tijdens zijn gevaarlijke reis wordt hij beschermd door de huurlinge Jeanne (d’Arc?) en haar kompanen. Actie en avontuur gaan hand in hand met briljante historische trouvailles. Samen met het tezelfdertijd verschenen deel 20 vormt deze strip een mooi afgerond verhaal en die bewijzen nog maar eens wat voor een kwaliteitsreeks Uur U is.

https://9ekunst.nl/2022/01/06/kort-van-stof-december-2021/