Uur U 10: De Kennedy bende

€19,95
Artikelcode 212810
Duval | Pécau | Colin Wilson

Uur U is een reeks verhalen waarin historische gebeurtenissen een andere draai krijgen. In dit deel: Wat als... De Amerikaanse onafhankelijkheid het land verdeelde?
Scenario Fred Duval, Jean-Pierre Pécau
Tekeningen Colin Wilson
Inkleuring
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 9789463062213

Uur U is een reeks verhalen waarin historische gebeurtenissen een andere draai krijgen.

1947. Aan de vooravond van zijn kandidaatstelling als president, stuurt Joe Kennedy zijn zoons op weg om een lading drank op te halen uit Nouvelle-Orleans, sinds de Amerikaanse onafhankelijkheid de Franse hoofdstad en de thuishaven voor alles smokkelaars van het land. Maar doordat de maffia, een sheriff en een beroemde actrice er bij betrokken raken, zou deze trip van de twee broers wel eens hun laatste kunnen zijn...

Dit deel is getekend door Colin Wilson, tekenaar van Wonderball.

 

1 beoordelen

3 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
18 Jan 2022
StripInfo.be
"Uur U", u kent het ondertussen al, is een what if. Wat als er in de geschiedenis dit gebeurde in plaats van dat, de kogel de president niet vermoordde, de Russen de eerst op de maan waren, ... Al de verhalen zijn gebaseerd op historische feiten maar de afloop ligt iets anders.

In "De Kennedy Bende" vinden we Joey Kennedy terug, de beroemde dranksmokkelaar en de man die zich kandidaat stelt voor het presidentschap. Zijn programma voor deze verkiezing is het einde van de drooglegging en dat is natuurlijk tegen de zin van menig maffiabaas. Zijn zonen stuurt hij voor de campagne nog wel even de grens over om een voorraad alcohol op te halen maar door enkele illustere personages zou deze trip wel eens totaal anders kunnen aflopen.

In de reeks "Uur U" zitten ware pareltjes tussen en, zoals in elke serie, mindere verhalen. "De Kennedy Bende" is goed maar ook niet meer dan dat. Reden kan zijn dat we net te weinig informatie krijgen over de drooglegging en te snel in het verhaal gesmeten worden omdat de scenarist denkt dat iedereen die periode wel kent. Of ligt het meer aan de vertelwijze? De lezer moet maar oordelen.
Over de tekeningen geen op- of bemerkingen. Realistisch, gedetailleerd en de donkere inkleuringen die de sfeer beter beschrijft dan duizend woorden

Tot besluit: Goed en spannend verhaal maar niet de echte uitschieter. Het blijft wel intrigerend tot de laatste pagina.