Uur U 03: Rode september

€19,95
Artikelcode 212803
Duval | Pécau | Calvez

Uur U is een reeks verhalen waarin historische gebeurtenissen een andere draai krijgen. In dit deel: Wat als... De Duiters de slag bij de Marne hadden gewonnen?
Scenario Fred Duval, Jean-Pierre Pécau
Tekeningen Florent Calvez
Inkleuring Jean Verney
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789058856210

Uur U is een reeks verhalen waarin historische gebeurtenissen een andere draai krijgen.

12 september 1914. Duitsland heeft de beslissende slag bij de Marne gewonnen dankzij het invasieplan van Schlieffen. De keizer viert kerstmis aan de Champs-Élysées en op 9 januari 1915 tekent de Franse president Poincaré de wapenstilstand. Clemenceau, de Tijger, wijst de capitulatie af en weet Frankrijk te verlaten, geholpen door zijn vroegere mobiele brigades. Met steun van de Franse vloot bereikt hij Algiers, waar hij oproept tot verzet.

Samuel Blondin. De briljante inspecteur van de Tijgerbrigades was een van de eersten die Clemenceau volgden in diens ballingschap. In juni 1917 krijgt hij van zijn radicale mentor de vreemdste opdracht uit zijn carrière: hij moet de ontsnapping organiseren van een beruchte Franse anarchist, die in het diepste geheim wordt vastgehouden in het Château d'If voor de kust bij Marseille, en hem naar Rusland brengen om daar een aanslag op tsaar Nicolaas II te plegen.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen