Super Kaka 03: De tempel van Seth

€9,95
Artikelcode 214133
Davy Mourier | Stan Silas

Ontdek de fantastische avonturen van een jongen en zijn onwaarschijnlijke droom: een kleine kaka die, vreemd genoeg, naar aardbeien ruikt. Samen gaan ze de wereld redden! Tenminste, dat willen ze toch proberen!
Scenario Davy Mourier
Tekeningen Stan Silas
Inkleuring Valérie Sierro
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463064002

Ontdek de fantastische avonturen van een kleine jongen en zijn onwaarschijnlijke droom: een kleine kaka die naar aardbeien ruikt.

Een cacatastrofe! Regi wordt gevangen-gehouden door de Kinderen van Seth. Enzo besluit hem in z’n eentje te gaan redden, zonder dat de leraren van de Imagi-school het weten. Maar zijn vrienden laten hem niet vallen en gaan samen met hem het titanengevecht aan.
Luca kan maar niet geloven dat Seth zijn vader is... Is dat echt zo?! Gelukkig staat Super Kaka altijd paraat als zijn vrienden in gevaar zijn...

Super Kaka is een Pokemon-achtig avontuur. Een compleet verhaal in 3 delen.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

j
10 Jan 2022
Joost Zuijderduijn, Fantasy Wereld
De kinderen van Seth zijn toch niet zo goed als gedacht, en Reji is door dit team meegenomen. Luca hoopt zijn vriend terug te kunnen halen en te bevrijden van het superheldenteam dat de wereld op het spel zet, maar dat kan hij niet alleen. Gelukkig weten zijn vrienden hem bij te staan op een gevaarlijke missie naar het hoofdkwartier van de kinderen van Seth. Kan Luca zijn vriend bevrijden? En waarom zijn de kinderen van Seth zo geïnteresseerd in Luca?
Superheldenreeks waar je u tegen zegt

Super Kaka heeft al twee spannende verhalen erop zitten, maar nu is er nog meer spektakel waar Luca mee te maken krijgt. Deze strip is kenmerkend door z’n actiestukken waar vele verschillende mensen met hun droom moeten vechten, en je versteld staat door alle verfrissende wendingen in het verhaal. De vorige twee delen gaven vooral wat verdieping aan de personages, hun dromen en de krachten die daarbij komen kijken. Nu weet je er echter alles over en kunnen de personages losgaan met hun superheldendaden. Het is heel bijzonder om te zien hoe de verschillende vormen van dromen aan de slag kunnen gaan en de manier waarop ze de tegenstander bevechten zorgt voor vele originele momenten. De makers gaan echt los met hun eigen ideeën en daardoor barst dit deel van de spanning.

Het verhaal nadert een climax, waarbij Luca antwoorden krijgt op de vragen die hij al zijn hele leven heeft. Als lezer kan je wel theorieën hebben over Luca’s band met de kinderen van Seth, maar de plottwist in dit deel ga je zeker niet voorspellen! Luca’s achtergrond is erg fascinerend en zorgt voor een hele andere kijk op deze superheldenstrip, waardoor het zich echt weet te onderscheiden van andere strips. Het is daarbij erg mooi om te zien hoe de vrienden van Luca reageren op deze plottwist en hun steun is hartverwarmend. Het einde is redelijk afgerond, maar de laatste pagina schreeuwt gewoon om meer avonturen van Luca en Super Kaka.
Japanse invloeden en helder kleurgebruik

De makers van deze stripreeks noemen hun verhaal een manga, en het is echt duidelijk dat de makers wat inspiratie hebben opgedaan uit deze Japanse strips. Zo heeft de titel ook de Japanse vertaling in de naam staan, en kan je wat parallellen trekken met andere mangaseries zoals My Hero Academia, die ook gaat over een superheldenacademie. Ook zijn er wat kleine typerende dingen uit Japan die ook in deze strip naar voren komen, zonder dat dit heel Japans overkomt. Deze strip is daardoor echt een combinatie tussen westerse en Japanse stripinvloeden, wat zowel mangaliefhebbers als comicliefhebbers geïnteresseerd maakt in de andere stripvariant.

De tekenstijl is weer erg consistent en heeft vele dunne lijnen, duidelijke karaktertrekken en heldere kleuren. Alle verschillende vrienden en vijanden van Luca hebben allemaal hun eigen uiterlijke eigenschappen waardoor je ze goed uit elkaar kan houden, en de dromen van alle personages bevatten veel fantasie. Alle krachten van de dromen worden strak uitgebeeld en de gebeurtenissen lopen goed in elkaar over, waardoor het verhaal niet warrig overkomt.
Conclusie

Super Kaka 3: De tempel van Seth is een waanzinnig verhaal voor elke superheldenfan die een compleet verfrissend verhaal wil lezen. De personages zijn uniek, de gevechten in dit deel zijn erg gaaf opgezet en de ontrafelde geheimen in dit verhaal weten je keer op keer te verbazen. Het einde schreeuwt gewoon om meer, dus laten we hopen dat er nog vervolgdelen gaan komen waarin Luca en zijn vrienden nog meer wilde avonturen kunnen beleven. De Avengers? Die kan je bijna aan de kant schuiven, want Luca, Super Kaka en hun vrienden zijn net zulke legendarische superhelden die samen een briljant team vormen!
https://www.fantasywereld.nl/strips/striprecensies/de-superhelden-van-super-kaka-zijn-uniek-en-verfrissend/