Schatjes 04: In voor- en tegenspoed

€9,95
Arthur de Pins | Maïa Mazaurette

Ze zien er goed uit, ze zijn lief, ze zijn verleidelijk; gewoon om op te vreten. Arthur komt ze overal tegen, die schatjes.
Scenario Arthur de Pins, Maïa Mazaurette
Tekeningen Arthur de Pins
Inkleuring Arthur de Pins
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463068765
ISBN Softcover 9789463068772

Dat vrouwen van Venus komen en mannen van Mars, is een onuitputtelijke bron van humor.

Verraad in het Koninkrijk der Eeuwige Singles: Arthur en Clara’s beste vrienden gaan trouwen. Althans, dat is de ­bedoeling. Van losbandige vrijgezellenfeesten tot ­verscheurde ­kledingstukken en gespannen kuisheidsgeloften. De ­voorbereidingen op het huwelijk verandert in een regelrechte nachtmerrie. Ze zeggen dat liefdesverhalen nooit goed aflopen, maar in dit ­verhaal beginnen ze net zo slecht...

Schatjes is een complete reeks van 4 delen, getekend door Arthur de Pins (Zombillenium, De Krabbenmars).

3 reviews

3,7 sterren op basis van 3 beoordelingen

i
03 Mar 2023
Indeboekenkast.com
De carrière van de Franse illustrator Arthur de Prins begon met het maken van animatiefilmpjes (waaronder The Crab Revolution). Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het maken van illustraties voor diverse stripalbums, waaronder de vierdelige stripalbumreeks Schatjes. Voor het scenario kreeg hij hulp van Maïa Mazaurette.

Arthur de Prins is een talentvol kunstenaar, zijn werk is heel divers. Hij heeft zich diverse tekenstijlen eigen gemaakt. De gewaagde popperige illustraties in Schatjes zijn kleurrijk, speels en grappig. Knap gedaan. Het verhaal is goed doordacht, vermakelijk en komisch.

Schatjes 4 illustratie

De serie gaat over een groep vrijgezellen, vrienden die niet vies zijn van een vrijpartij. Arthur trekt dit keer weer eens aan het kortste eind wanneer zijn goede vriendin Cassandra aankondigt te gaan trouwen met een van Arthur’s beste vrienden, Paul. Ook Arthur’s vriendin Clara heeft moeite met de situatie. Arthur zoekt haar op om zijn gal te kunnen spuwen, maar eigenlijk had Clara gehoopt op iets anders. Maar om zich niet tegenover elkaar te laten kennen spreken ze een weddenschap met elkaar af. Geen seks meer tot het huwelijk van Cassandra, wie dit het langst volhoudt wint! Beiden maken van iedere gelegenheid gebruik om het de ander zo moeilijk mogelijk te maken, wat de meest hilarische situaties oplevert.

Wat volgt is een losgeslagen avontuur vol gênante situaties en ongemakkelijke gesprekken. In voor- en tegenspoed is een komische afsluiting van een volwassen serie over vriendschap, seks en liefde.

https://indeboekenkast.com/stripboeken/humor/schatjes-4-in-voor-en-tegenspoed/
d
29 Nov 2022
De Boekenman
De tekenstijl is apart, maar spreekt wel aan. De personages hebben enorme ogen en hun gezichten spreken boekdelen. Zo heeft deze reeks heel wat weg van een ‘vereuropeeste’ manga. De gags zijn grappig, lezen vlot weg, maar vooral de tekenstijl kunnen we smaken. Plezant voor jong en minder jong!

https://www.instagram.com/deboekenman/
c
28 Nov 2022
Cutting Edge
Veel grapjes over seks, maar (meestal) niet platvoers, wel spitsvondig en raak, geeft deze serie zijn eigen, unieke blik. Deze keer komen we meer te weten over hoe Arthur en Clara samenkomen, nadat hun beste vrienden trouwplannen bekend maken. De schattige tekeningen staan in leuk contrast met de soms harde grappen over relaties, liefdesperikelen en, ja hoor, veel seks.

https://www.cuttingedge.be/boeken-strips/strips/12119/stripfax-feb-2022/