Orion 02: Orion

€19,95
Artikelcode 11912
Eric Corbeyran | Jorge Miguel

Orion is heerlijk tweedelig fantasy-avontuur, geschreven en getekend in de sfeer van de oude Storm-verhalen.
Scenario Eric Corbeyran
Tekeningen Jorge Miguel
Inkleuring
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463062930

Op een kleine planeet van het sterrenstelsel Orion zijn de mensen vergeten dat ze ooit afkomstig waren van de aarde. Ze ontwikkelden een beschaving met een kastenstelsel dat aan strenge regels gebonden is. Kolhen de krijger en Tryana de jageres verliezen de privileges van hun kasten en worden verkocht als slaven. Maar ze kunnen vluchten en komen in aanraking met mensen van een verre planeet...

Orion is een compleet verhaal in 2 delen, getekend door Jorge Miguel (Shanghai Dream). Het verhaal ademt de sfeer van jaren '70 fantasy-avonturen zoals Storm.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
18 Jan 2022
StripInfo.be
De mensheid heeft reeds eeuwen geleden z’n bakermat verlaten en vestigde zich op vele planeten. Verschillende van die volkeren zetten een stap terug in de tijd en kennen de technologische snufjes van weleer niet meer. Zo ook op een kleine planeet van het sterrenstelsel Orion waar ruimteschepen en vuurwapens onbekend zijn. Maar daar komt verandering in doordat een ruimte-agent van de aarde tegen alle wetten in handelt om zich te verrijken.
Op de planeet die in de loop der tijden een kastensysteem ontwikkelde, verzetten 2 kastenlozen die als slaven werden verkocht, zich tegen de huidige veranderingen die voortvloeien uit de wisselende machtsverhoudingen. Maar nu blijkt dat de problemen veel groter zijn dan iemand ooit kon vermoeden.