Operatie Overlord 06: Een nacht op de Berghof

Artikelcode 310656
Bruno Falba | Davide Fabbri

Juni 1944. De geallieerden lanceren een groots offensief in Normandië om Europa definitief van de nazi's te verlossen. Operatie Overlord is het begin van D-day.
Scenario Bruno Falba
Tekeningen Davide Fabbri
Inkleuring Davide Fabbri
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463064316
ISBN Softcover 9789463064323

Operatie Overlord, het begin van D-day. De grootste militaire operatie van de Tweede Wereldoorlog!

Tijdens de nacht van 5 juni 1944 wordt de oorlog niet enkel beslist op de stranden van Normandië, maar ook op de Berghof, het arendsnest van Adolf Hitler. In zijn chalet in de Beierse Alpen had de Führer er geen benul van dat het raderwerk van zijn oorlogsmachine minder gesmeerd liep dan hij altijd had gehoopt, terwijl zijn eigen inlichtingendienst hem al had gewaarschuwd voor een dreigende landing in de Cotentin. Sabotages door het verzet, gebrek aan ervaring en materieel bij de troepen en besluiteloosheid van het oppercommando... Wanneer het landingsoffensief van start gaat blijken de Duitse bevelvoerders totaal onvoorbereid.

Dit zesde en tevens laatste deel van Operatie Overlord bekijkt deze cruciale momenten vanuit de Duitse hoek, en toont wat er fout liep binnen de commandostructuren van het Duitse opperbevel. Daarbij zien we in het verloop van de gebeurtenissen ook verschillende personages uit de vorige delen terug.

1 beoordelen

3 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
14 Nov 2020
Striptip
De geallieerden landen in Normandië, in juni 1944. We krijgen te zien wat zich de laatste uren rondom de landing heeft afgespeeld in onder andere een Frans dorpje, bij het lokale Duitse commando, bij generaal Eisenhower in Engeland en in de Berghof, ofwel “het Arendsnest”, waar Hitler zich bevond. Tekenaar Davide Fabri is vooral van de gezichten maar weet ook het nodige wapentuig bekwaam op papier te zetten.

Als gevolg van al die fragmenten geeft het album je vooral een algemene indruk van beide kampen, omdat de karakters niet echt beklijven. Behalve de bekende koppen dan. Als lezer ben je dan ook meer aan het observeren dan dat je betrokken raakt bij het verhaal. Gemiste kans want de potentie is wel degelijk aanwezig.
https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-november/