De hel van het Oostfront 02: De grootmacht ontwaakt COLLECTORS EDITION

Artikelcode 114206
Olivier Speltens

Een indringende blik op een oorlog waarin velen hun jeugd en onschuld hebben opgeofferd: de Tweede Wereldoorlog 1942-1945...
Scenario Olivier Speltens
Tekeningen Olivier Speltens
Inkleuring
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 9789463066136

Verzamelaars en liefhebbers van het werk van Olivier Speltens willen deze Luxe Collectors Edition ­absoluut niet missen!

- Luxe hardcover 'De hel van het Oostfront' deel 2 met speciale covertekening
- Linnen rug
- 16 pagina's schetsdossier
- 1 door Olivier Speltens gesigneerde A4 ex-libris
- oplage slechts 100 exemplaren, genummerd, OP=OP!

----------------------- 

De nederlaag bij Stalingrad en de teloorgang van het zesde leger van maarschalk Paulus hebben het Duitse leger een vreselijke slag toegebracht, maar het leger leeft nog. Kessler en zijn maten zijn in het zuidwesten van Rusland naar de oever van de Don verdreven. Daar proberen ze bij te komen van de schok die hen is toegebracht door het Rode Leger.

De Sovjets lijken van de strenge winter van 1942 gebruikgemaakt te hebben om op krachten te komen. De daaropvolgende gevechten van begin 1943 lijken de nekslag te betekenen voor het Duitse leger aan het Oostfront, maar die gevechten zijn nog niets vergeleken met de grootste en gruwelijkste slag van de Tweede Wereldoorlog die nog gaat komen: de slag om Koersk. Daarbij zijn in een periode van slechts twee maanden meer dan twee miljoen soldaten ingezet, en ruim een miljoen gesneuveld.

De hel van het Oostfront is een indrukwekkende vertelling in 4 delen. Lees van dezelfde auteur ook Afrikakorps.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen