Hauteville House 18: De Zoeloekoning

€19,95
Artikelcode 211818
Fred Duval | Thierry Gioux

Geschiedenis, ronkende machines, vreemde krachten en een toefje literatuur komen samen in dit steampunk-avontuur.
Scenario Fred Duval
Tekeningen Thierry Gioux
Inkleuring Nuria Sayago
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463068345

Geschiedenis, ronkende machines, vreemde krachten en een toefje literatuur komen samen in dit steampunk-avontuur.

Het oude Europa, de Nieuwe Wereld, donker Afrika... de inmiddels klassieke steampunk-serie gaat van het ene continent naar het andere en maakt het zijn helden behoorlijk lastig.


Gavroche krijgt van Lincoln opdracht om te zorgen dat de alliantie met het Frankrijk van Napoleon III wordt nagekomen. De afschaffing van de slavernij in de Amerika's staat op het spel, een afschaffing die na de overwinning van het Zuiden in de burgeroorlog niet tot stand heeft kunnen komen. Gavroche vertrekt naar Afrika in de voetsporen van het spook van Parijs die gevangen zit op Gorée, de beroemde ankerplaats van de driehoekshandel, en ondertussen vaart ook Eglantine af naar het donkere continent.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
18 Sep 2022
MOORS MAGAZINE
Hauteville House is een van de merkwaardigste stripreeksen die ik ken – de geschiedenis wordt er volledig op zijn kop gezet, magie speelt er een grote rol, ronkende machines en zeppelins zijn er de normaalste zaak van de wereld, net als absurdistische wendingen in het verhaal.

Steampunk wordt dit genre fantasy wel genoemd, maar het is vooral de vreemde twist die er aan de geschiedenis wordt gegeven die deze reeks zijn vreemde charme geeft. In Amerika heeft het Zuiden de burgeroorlog gewonnen, waardoor slavernij over het hele continent gewoon is geworden. Gavroche krijgt een opdracht van Abraham Lincoln die een verbond met Napoleon wil nakomen, en daarom moet hij op zoek naar een bronzen spin die de sleutel is tot een hoop ellende en die ook de oplossing kan bieden voor diezelfde ellende. De spin moet bij de Zoeloekoning worden afgeleverd, en Arthur Blake, alias het Spook, probeert dat via Eglantine voor elkaar te krijgen. Kun je het nog volgen?

Het verhaal van Hauteville House, of alleen al dit deel, De Zoeloekoning, valt eigenlijk nauwelijks uit te leggen – je kunt daarvoor toch het beste gewoon de strip kopen en hem gaan lezen. Dompel je dan gewoon onder in de vreemde, absurde wereld van Hauteville House. Als je dit achttiende deel hebt gelezen zul je ongetwijfeld deel 19 ook willen lezen, en als je nog niet eerder wat uit de reeks gelezen hebt wellicht ook de eerdere delen.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/hauteville-house-18-de-zoeloekoning/