Hauteville House 15: Kaap Hoorn

€19,95
Artikelcode 211815
Fred Duval | Thierry Gioux

Geschiedenis, ronkende machines, vreemde krachten en een toefje literatuur komen samen in dit steampunk-avontuur.
Scenario Fred Duval
Tekeningen Thierry Gioux
Inkleuring Nuria Sayago
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463065122

Geschiedenis, ronkende machines, vreemde krachten en een toefje literatuur komen samen in dit steampunk-avontuur.

Zelda en Gavroche moeten een wezen overwinnen dat uit de diepte van de oceanen is opgedoken om de mensen te onderwerpen. Geholpen door “zij uit de diepten”, een soort die bijna is uitgestorven, gaan ze op bezoek bij mythische inheemse volken van Patagonië, zoals de Reuzen en de Selknam, en sluiten allerlei bondgenootschappen. Maar is die strijd tussen de verschillende elementen van de Orde van de Obsidiaan niet vooral de voorloper van een enorme naderende ramp?

Dit deel is tevens het einde van de derde cyclus.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
15 Jun 2021
Moors Magazine
Hauteville House is een merkwaardige, krankzinnige fantasystrip die zich een paar eeuwen geleden afspeelt, in de tijd van Keizer Napoleon III, in 1864 en later. Victor Hugo is verbannen, in Guernsey, diep onder Hauteville House, en daar worden de plannen gesmeed om de keizer dwars te zitten.

In dit vijftiende deel van deze zogenaamde steampunkstrip, die vol zit met intriges, vreemde machines, vliegende apparaten en poorten waarmee je van continent naar continent kunt reizen zijn we met hoofdrolspelers Zelda en Gavroche (hij is een geheim agent) bij Kaap Hoorn beland waar een strijd zal moeten worden uitgevochten met een wezen dat uit de diepten van de oceanen is opgedoken en dat de mensheid wil onderwerpen.

Onderweg komen bij een aantal bijna uitgestorven volkeren van Patagonië, die ze om hulp vragen, zoals de Reuzen en de Selknam. Davy Crockett is ook weer van de partij. Als je van een vreemde mix van geschiedenis, fantasie, horror en spanning houdt is dit de perfecte stripserie voor jou. Met dit vijftiende deel wordt overigens de derde cyclus van de reeks afgesloten.