Hauteville House 17: Het dagboek van Arthur Blake

€19,95
Artikelcode 211817
Fred Duval | Thierry Gioux

Geschiedenis, ronkende machines, vreemde krachten en een toefje literatuur komen samen in dit steampunk-avontuur.
Scenario Fred Duval
Tekeningen Thierry Gioux
Inkleuring Nuria Sayago
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463067553

Geschiedenis, ronkende machines, vreemde krachten en een toefje literatuur komen samen in dit steampunk-avontuur.

Parijs 1867. Teruggetrokken in het kantoor van het spook van Parijs duikt Eglantine onder in zijn herinneringen die zijn toevertrouwd aan een dik dagboek. Ze ontdekt het Amerikaanse avontuur van het spook en zijn verbond met Lincoln, Zelda en Gavroche om Mpandé te bevrijden. Deze slaaf is de zoon van een Zoeloe-koning en de laatste overlevende van de schipbreuk van een slavenschip onder bevel van een zekere kapitein Morgane, alias Arthur Blake…

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
20 Sep 2021
Moors Magazine
Hauteville House is een merkwaardige stripreeks die de geschiedenis van de negentiende eeuw volledig op de kop zet met niet alleen zeppelins en andere merkwaardige vervoermiddelen die je nog nooit eerder zag, maar ook met complottheorieën, gaten in de tijd en de ruimte, magiërs en tovenaars die meer invloed hebben dan wie dan ook en een paar opmerkelijke hoofdrolspelers.

Het genre heet steampunk en is een vreemd soort combinatie van fantasy, science fiction, horror en avonturenstrip. Dit zeventiende deel van het verhaal begint in Parijs waar Eglantine zich verdiept in het dagboek van het Spook van Parijs, die daarin zijn Amerikaanse avontuur vertelt dat weer begint als hij onder de naam Arthur Blake als slavenhandelaar met zijn schip voor de kust van Amerika vergaat op een tamelijk ongewone manier.

Er wordt een vloek over Blake uitgesproken door de slaaf Mpande, de zoon van een Zoeloe-koning. Om die vloek te doorbreken gaat Blake zestig jaar later een verbond aan met Lincoln, Zelda en Gavroche. De twee laatste kennen we uit eerdere verhalen, zij zijn de feitelijke helden in de reeks.

Tekenaar Thierry Gioux kan werkelijk alles tekenen, en je kunt hier dan ook vergapen aan fantastische stadsgezichten, waanzinnige machines en nog veel meer fraais. Het enige wat hij niet bijster goed kan is mensen tekenen, maar doordat de rest zo goed is stoort dat eigenlijk nauwelijks. Het verhaal is, als steeds in deze reeks, volledig idioot, maar ook geweldig om te lezen.

Dus als geen verhaal je te gek is, en je houdt van horror, fantasy en de geschiedenis die een vreemde draai krijgt, dan is dit de perfecte strip voor jou.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/hauteville-house-17-het-dagboek-van-arthur-blake/