Een avontuur van Jacques Gipar: Integraal 1 (+stofomslag)

Thierry Dubois | Jean-Luc Delvaux

Jacques Gipar, de bekende verslaggever van de 'France Enquêtes', het belangrijkste dagblad van de jaren vijftig en zestig, laat nooit een kans voorbij gaan om zich met de meest riskante onderzoeken bezig te houden.
Scenario Thierry Dubois
Tekeningen Jean-Luc Delvaux
Inkleuring Jean-Luc Delvaux
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 144
ISBN Hardcover 9789463069229

Jacques Gipar, de bekende verslaggever van de 'France Enquêtes', het belangrijkste dagblad van de jaren vijftig en zestig, laat nooit een kans voorbij gaan om zich met de meest riskante onderzoeken bezig te houden. Vaak vergezeld door Petit-Breton, een sympathieke schelm die goed thuis is in de onderwereld, verplaatst hij zich over de Franse snelwegen, aan het stuur van iconische auto's, die echter vaak na gebruik niet meer in al te beste staat verkeren. Langs de Nationale 7 zal hij onder andere het pad van de Pinardier-bende kruisen, de plannen van de angstaanjagende Kapucijnen dwarsbomen en zelfs de rol van chauffeur spelen voor Lucky Luciano...

Dit is de eerste integrale editie +stofomslag (boek 1 t/m 3) van het Opus Magnus van de avonturen van Jacques Gipar.

Ook verkrijgbaar als luxe COLLECTORS EDITION. KLIK HIER.

2 reviews

5 sterren op basis van 2 beoordelingen

d
29 Nov 2022
De Boekenman
We kennen Jacques Gipar nog van Gorilla-uitgaven, het dochterlabel van wijlen Strip2000. Daar waren de eerste drie delen vertaald, maar inmiddels zijn er al negen albums in het Frans verschenen. Met deze twee integralen zijn de eerste zes verhalen dus al vertaald, dus nog drie te gaan. We zijn erg enthousiast dat Silvester Strips deze reeks terug heeft opgevist, want dit zijn heerlijke verhalen. Ze doen ons een beetje denken aan Brian Bones, die ook misdaden oplost waar mooie auto’s in betrokken zijn. Hoewel Brian Bones ook een geweldige reeks is, vinden we Jacques Gipar door de inkleuring en het dynamische tekenwerk toch dat tikkeltje toffer.
Auteurs: Thierry Dubois & Jean-Luc Delvaux

https://www.instagram.com/deboekenman/
m
23 Aug 2022
MOORS MAGAZINE
Jacques Gipar is ster-verslaggever van de France Enquêtes, het belangrijkste Franse dagblad van de jaren vijftig en zestig. Hij stort zich graag op riskante onderzoeken en beweegt zich voort in iconische auto’s, waar hij niet altijd even voorzichtig mee om gaat, dus er sneuvelt nogal eens een exemplaar.

Het gaat hier om een klassieke Franse speurdersstrip, met een doortastende held die steeds nieuwe vriendinnen heeft en met een sidekick, Petit-Breton, die hij regelmatig als hulpje inzet maar die eigenlijk te lui en te onnozel is om van nut te kunnen zijn, dus hij levert extra problemen op en af en toe een komische noot.

De verhalen zitten goed in elkaar en laten je mooi een sprong terug in de tijd maken, naar een wereld waarin je nog afhankelijk was van gewone telefoons, en waarin sigaretten gesmokkeld werden, en om dat gevoel compleet te maken voegen de makers van de strip na elk verhaal een kort dossier toe over de auto’s die in dat verhaal voorkomen, en over de route die gevolgd werd, zodat je ook iets leert over de bekendste Franse autowegen uit die tijd.

Silvester Strips bracht de eerste zes verhalen van Jacques Gipar uit in twee delen “integraal” en dat deden ze meer dan voortreffelijk. Het zijn twee mooie hardcovers geworden met stofomslag en leeslint, en op een merkwaardige manier maakt dat een groot verschil in leesplezier – een boek dat met zoveel aandacht en liefde is gemaakt, daar geniet je extra van. Het worden bijna boeken voor fijnproevers, en voor strips is dan een ongekend genoegen. Chapeau!

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/jacques-gipar-integraal-1-en-2/