De Legendariërs - De kronieken van Darkhell 01: Tenebris

Artikelcode 510581
Patrick Sobral | Orpheelin | Lowenael

100 jaar voor de opkomst van de Legendariërs. Dit is het verhaal van de jongen die later DARKHELL, de zwarte tovenaar, zal worden genoemd.
Scenario Patrick Sobral
Tekeningen Orpheelin
Inkleuring Lowenael
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789464840049

100 jaar voor het Jovenia-incident en de opkomst van de Legendariërs, heerst er in Alysia angst en chaos. Terwijl er een meedogenloze oorlog woedt tussen Magicors en de orde van Arkanis, staat een kleine jongen met een vervloekte lotsbestemming op het punt de wereld te veranderen. Ontdek het verhaal van de jongen die later… DARKHELL, de zwarte tovenaar, zal worden genoemd.

Lees ook de prequel-reeks De Legendariërs - Het begin. In De Legendariërs - Missies beleven de vijf helden in ieder deel een nieuw avontuur. En natuurlijk de serie waar het allemaal mee begon: De Legendariërs.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

9
06 Jan 2024
9e KUNST.nl
We zijn eerlijk gezegd niet helemaal mee met de mythos en continuïteit rond De Legendariërs. Die lijkt ons nogal uitgebreid en voor superfans bestemd. Niet erg, want los daarvan kunnen we deze strip op andere merites beoordelen. Zo heeft de tekenstijl ontiegelijk veel vaart, wat het doelpubliek vast vet vindt. De flitsende tekeningen worden soms wat afgestopt door het proppen van te veel plaatjes en tekst op één en dezelfde pagina. We kunnen alleszins zeggen dat er in het verhaal tientallen dingen tegelijkertijd gebeuren en er extreem veel drama en actie van de pagina’s spat. Voor de ingewijden en fans van explosieve cartoony manga is de aankoop van deze reeks bijgevolg een no-brainer.

https://9ekunst.nl/2024/01/06/kort-van-stof-december-2023/