De Legendariërs - Het begin 02: Jadina

Artikelcode 210008
Patrick Sobral | Nadou

Voordat hun avonturen legendarisch werden bestond er een tijd waarin de vijf leden van De Legendariërs hun eigen levens leidden. Ontdek hoe ze samenkwamen om het sterkste team van de wereld te worden.
Scenario Patrick Sobral
Tekeningen Nadou
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463066259

Jadina wordt al van jongs af aan opgeleid om koningin van Orchidia te worden. Maar de jonge prinses vindt zo’n koninklijke toekomst maar niets, tot groot verdriet van haar moeder. Op de ochtend van haar zestiende verjaardag, de dag van de proef met de adelaarsstaf, verandert alles… Gekweld door een onmogelijke liefde en complotten opgezet door haar eigen familie, kweekt Jadina haar strijdvaardige karakter dat van haar een krachtige Legendariër maakt!

De Legendariërs - Het begin is een compleet verhaal in 5 delen.

Lees ook de hoofdreeks van De Legendariërs. En in De Legendariërs - Missies beleven de vijf helden in ieder deel een nieuw avontuur. De tekenfilmserie is te zien op KetNet. 

 

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

i
03 Mar 2023
Indeboekenkast.com
Jadina is het tweede deel in een nieuwe stripalbumserie over De Legendariërs. Deze serie bestaat uit vijf delen die gezamenlijk één verhaal vormen. In ieder deel wordt er een van de Legendariërs aan je voorgesteld, dit keer is het de beurt aan prinses Jadina. Het verhaal toont het leven van Jadina voor de periode dat ze zich aansloot bij De Legendariërs.

Jadina heeft het met haar ouders niet zo erg goed getroffen. De enige persoon die wat om haar lijkt te geven, is professor Kalisto Vangelis. Jadina is voorbestemd om de koningin van Orchidia te worden. Ze moet daarvoor wel eerst de proef met de adelaarsstaf doorstaan. Haar naaste familie is jaloers en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat Jadina zal falen. Zij lijken echter het tegendeel te bereiken. Wanneer het erop aankomt, toont Jadina zich van haar sterkste kant.

Jadina afbeeling

Het verhaal is een bedenksel van auteur en illustrator Patrick Sobral. Hij schreef eveneens het scenario (en maakte de illustraties) van de hoofdreeks, een zeer populaire stripalbumserie in Frankrijk. De tot de verbeelding sprekende illustraties in dit verhaal zijn het werk van Nadou. De kleurige Manga-achtige striptekeningen zijn het bekijken zeker waard en versterken het verhaal. Dit tweede avontuur is net zo boeiend als de voorganger en laat zich snel uitlezen.

Het album Jadina is een vermakelijk stripalbum voor de fans van De Legendariërs, die overigens via KetNet te zien zijn als tekenfilmserie. Dit tweede verhaal verloopt weer in een stroomversnelling en wekt de nieuwsgierigheid naar het verdere verloop van deze reeks op. Het avontuur gaat in de komende drie delen verder. Ik ben benieuwd.

https://indeboekenkast.com/stripboeken/fantasy/de-legendariers-het-begin-02-jadina/