De Legendariërs - Het begin 01: Danaël

Artikelcode 210007
Patrick Sobral | Nadou

Voordat hun avonturen legendarisch werden bestond er een tijd waarin de vijf leden van De Legendariërs hun eigen levens leidden. Ontdek hoe ze samenkwamen om het sterkste team van de wereld te worden.
Scenario Patrick Sobral
Tekeningen Nadou
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789058858979

Danaël, die net als zijn in de strijd gevallen vader een Zilveren Valk is geworden, reist door Alysia op zoek naar rechtvaardigheid en waarheid. De impulsieve, arrogante en agressieve jongeman vindt geen plaats in het legeronderdeel dat onder leiding staat van zijn broer. Erger nog, hij heeft het gevoel niets te hebben bereikt. Maar er zijn andere manieren om het recht te dienen dan in een harnas, en daar komt hij al snel achter...

De Legendariërs - Het begin is een compleet verhaal in 5 delen.

Lees ook de hoofdreeks van De Legendariërs. En in De Legendariërs - Missies beleven de vijf helden in ieder deel een nieuw avontuur. De tekenfilmserie is te zien op KetNet. 

 

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

i
03 Mar 2023
Indeboekenkast.com
Danaël is het eerste deel in een reeks over De Legendariërs. De serie bestaat uit vijf delen die samen één verhaal vormen. In elk deel wordt er een van de Legendariërs aan je voorgesteld. Dit album toont het verhaal van Danaël. Na zijn vaders dood sluit hij zich aan bij de Zilveren Valken. Hij strijdt onder leiding van zijn broer mee in zijn leger. Maar Danaël stuit al snel op weerstand, hij leert op een harde manier dat er betere manieren zijn om te strijden voor het goede. Daarvoor moet hij een drastische keuze maken…

Het scenario werd net als in de hoofdreeks bedacht door Patrick Sobral, die ook het scenario (en de illustraties) van de hoofdreeks op zich nam. Een stripalbumserie die in Frankrijk al lange tijd in de top 3 van best verkochte strips staat. De prachtige illustraties in deze los te lezen reeks zijn gemaakt door Nadou. De Japans aandoende illustraties in deze spin-off komen heel volwassen over en zijn bijzonder kleurrijk. Het verhaal intrigeert en houdt je aandacht tot aan de laatste bladzijde vast.

De Legendariërs afbeelding

Het album Danaël is een geslaagd stripalbum waar de liefhebbers van manga-strips hun hart mee op kunnen halen. Het verhaal verloopt in een stroomversnelling en de emoties knallen van de personages af, zoals je van een manga-strip mag verwachten. Het avontuur is na het sluiten van het album nog lang niet afgelopen. Dit is pas het begin!

https://indeboekenkast.com/stripboeken/fantasy/de-legendariers-het-begin-01-danael/