Café Noir 02: Brazilië

€19,95
Artikelcode 214122
Corbeyran | Postec | Brahy

Café Noir is een spannende thriller over de wereld van de koffieproductie. Een compleet verhaal in 3 delen, van de auteurs van Cognac.
Scenario Eric Corbeyran
Tekeningen Luc Brahy
Inkleuring Cyril Saint-Blancat
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463064514
ISBN Softcover 9789463064521

Albane komt aan op de Estrella-plantage in Brazilië. De plantage is nog aan het opkrabbelen na een brandstichting, en een heleboel Jacus, vogels die essentieel zijn voor de productie van hun grand cru, zijn vergiftigd. Wie kan hen zoiets hebben aangedaan? Een concurrerende producent? Het ontbossingsbedrijf waar Estrella zich heftig tegen verzet? Albane doet er alles aan om het uit te zoeken...

Deze keer neemt de thrillerserie met een gastronomisch tintje je mee naar Brazilië, in het voetspoor van de heldin die verwikkeld is in donker en lastig onderzoek naar multinationals en kleine boeren. Een adembenemende en bitterzoete intrige.

Café Noir is een spannende thriller over de wereld van de koffieproductie. Een compleet verhaal in 3 delen, van de auteurs van Cognac.

1 beoordelen

3 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
16 Jun 2021
Strip Tip
Koffie expert Albane reist naar een plantage in Brazilië, op zoek naar de ultieme koffiebonen. Net als in Colombia is de koffiewereld hier hard – ze is haar leven niet zeker.

Door Martijn Douma

Braziliaanse zoetheid
Na deel 1 te hebben mogen proeven van het volle en rijke aroma van Colombiaanse koffie, konden we de zoete Braziliaanse koffiebonen al bijna ruiken toen we dit album opensloegen. Inderdaad: onze ambitieuze carrièrevrouw Albane Desroches, gezegend met een zeer verfijnde neus voor koffie, arriveert in Brazilië.

Neerslachtige stemming
Eenmaal op de betreffende plantage in het noordoosten van het land aangekomen wordt ze hartelijk ontvangen. De algemene stemming is er echter nogal neerslachtig: de plantage is vlak daarvoor grotendeels in de as gelegd. Bovendien heeft iemand een aantal Jacus-vogels vergiftigd. Deze vogels zijn cruciaal voor de productie van de grand cru koffiebonen. Of het een ontbossingsfirma is geweest of een jaloerse concurrent is helaas niet duidelijk.

Rastahulpje
Maar goed, Albane is niet zomaar naar de plantage gereisd maar om voor haar werkgever, Ethic Coffee, op zoek te gaan naar de koffiebonen van de allerhoogste kwaliteit. Tijd om, ondanks de ellendige situatie, aan het werk te gaan dus! Tijdens haar werkzaamheden in een soort koffielab wordt ze geholpen door het manusje-van-alles van de plantage. Deze Edson, die eerder van Jamaica lijkt te komen, met zijn rastahaar en tie-dye Bob Marley t-shirt, dan uit Brazilië.

Andermans zaken
Het ‘neusje’ werkt hard en leert daarbuiten de plantagebewoners kennen. Wanneer ze een verdachte factuur vindt, kan ze het natuurlijk niet laten haar neus in andermans zaken te steken: ze gaat op onderzoek uit. Onbewust zet ze daarmee een aantal acties in gang die haar het leven zouden kunnen kosten…

Oerwoudpracht
De tekeningen van Luc Brahy – vooral gericht op mensen en gezichtsuitdrukkingen – tonen op een realistische manier een stukje Brazilië, met al haar oerwoudpracht.

Het neusje van de zalm
Dit album, ”Brazilië”, is prima los te lezen van het eerste deel. Daarin zijn scenaristen Corbeyran en Vanessa Postec goed geslaagd. Ook dit tweede deel van het drieluik kent vaart, spanning en intrige. Een makke is wel, en dat hoort wel bij zo’n middelste deel, dat je geen moment verwacht dat het slecht met Albane afloopt. Zij is immers het neusje van de zalm en zal ongetwijfeld in het volgende album alle mysterie ontrafelen. Maar dat mag geen reden zijn om dit album te laten liggen – uiteindelijk lees je dan een fijn drieluik!

https://www.striptip.nl/recensies/stripboeken/cafe-noir-2-braziliaanse-koffie-met-een-luchtje/