Arcana 03: Dossier Karadine

€19,95
Artikelcode 213703
Pécau | Kovacevic | Damour | Campoy

Stargate, een Amerikaanse geheime dienst, voert onmogelijke missies uit. De kans op succes is gering, maar hun agenten kunnen het toeval manipuleren met speciale kaarten: de arcana!
Scenario Jean-Pierre Pécau
Tekeningen Bojan Kovacevic, Damour
Inkleuring Isabelle Rabarot
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789464840247

Stargate krijgt een merkwaardige opdracht: multimiljardair Karadine schenkt het bureau een kostbaar oud kaartspel, in ruil voor bescherming tot aan zijn dood. Een dood die niet lang op zich zal laten wachten, want de man is in terminale fase. Tegen wie moet hij dan beschermd worden? Een meedogenloze, wraakzuchtige tegenspeler, zo blijkt…  

Arcana is een reeks van tien delen en speelt zich af in de wereld van De Verborgen Geschiedenis en Major Arcanum. Getekend door Bojan Kovacevic (Arctica).

1 beoordelen

3 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
12 Sep 2023
Striptease
In Arcana gaat het over het CIA-project Stargate. Stargate zoekt naar speelkaarten die retrosynchroniciteit (RS) veroorzaken, de tijd kunnen manipuleren. Als je de kracht van de kaarten weet te ontdekken, kun je er voordeel van hebben, situaties en gebeurtenissen zien aankomen en zelfs manipuleren. Maar niet iedereen is geschikt voor het agentschap Stargate. De agenten moeten gevoelig zijn voor de kaarten en over speciale vaardigheden beschikken. Dit keer gaat men achter ene Karadine aan. Deze oude, puissant rijke industrieel heeft zijn RS-kaarten aangeboden aan de CIA, ultrabelangrijk voor het doen van onderzoek. Stargate gaat in op de uitnodiging, maar er blijkt een addertje onder het gras te zitten. Daar komt men uiteraard pas later achter. Karadine is namelijk niet helemaal op een juiste manier aan de kaarten gekomen. Een kennis van vroeger is uit op wraak om die reden en wil Karadine vermoorden. Dáárom zocht die contact met de CIA, want die organisatie heeft er dan belang bij Karadine te beschermen en de oude kennis op te sporen en uit te schakelen. Het verhaal hangt van occultisme aan elkaar, maar er spelen toch ook gewone menselijke belangen en handelingen een rol in het gevaar dat Karadine loopt. Die blijkt overigens op zijn privé-eiland een gevaarlijk spelletje te spelen, zolang hij zijn kaarten nog heeft. Hij speelt om leven en dood met andere rijke gokverslaafden die hun leven letterlijk op het spel zetten. Twee agenten, Walter Duncan en Miss Mood hebben dus bepaald geen gemakkelijke taak.

Hoewel ik normaal gesproken occultisme een slap excuus vindt voor het maken van strips, is dit gegeven in Arcana nog best te pruimen. Het levert in elk geval een onderhoudende strip op.

https://www.stripschap.nl/pages/topics/arcana-3-dossier-karadine.php?p=20