Mausart 01: Mausart

€9,95
Artikelcode 213061
Thierry Joor | Gradimir Smudja

Mausart is een prachtig getekend sprookje over een muis met de unieke gave van het pianospel!
Scenario Thierry Joor
Tekeningen Gradimir Smudja
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463065405
ISBN Softcover 9789463065412

Mausart woont met de rest van zijn familie in de piano van de wolf Salieri, de officiële hofmusicus van de koning van Oostenrijk. Op een ochtend merkt Mausart dat er niemand thuis is. Die kans kan hij niet voorbij laten gaan: hij springt op de toetsen van de piano en speelt een prachtig muziekstuk...

Bij toeval bereikt dit stuk de oren van de koning en de koningin die het vaker willen horen! Als Salieri zijn plaats aan het hof wil behouden, zal hij de muis te pakken moeten krijgen en hem dwingen dit muziekstuk te spelen zonder dat de vorsten het bedrog opmerken...

Mausart is een prachtig getekend sprookje door Gradimir Smudja (Het Kunstbordeel, Vincent en Van Gogh, Op tijdreis door de schilderkunst), inclusief schetsdossier! Ieder deel is een compleet verhaal.

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

s
16 Jun 2021
Strip Tip
De piepjonge muis Wolfgang Mausart woont met zijn ouders en broertjes en zusjes in een vleugel. Deze chique piano staat in een royale woning en is eigendom van de koninklijke hofmusicus, Antonio Salieri, een wolf. Wanneer Salieri niet in de buurt is piept Mausart uit zijn holletje en maakt hij muziek.

Door Martijn Douma

Met volle teugen
Op een dag leeft Mausart zich uit op de vleugel en kan de hele stad, dankzij een openstaand raam, meegenieten van zijn schitterende compositie. Het geluid dringt ook door tot de koets van de koning, die met volle teugen geniet.

Hemelse klanken
Vervolgens wordt Salieri opgedragen om het gespeelde stuk in het koninklijk paleis op te voeren voor de koningin. Iedereen denkt natuurlijk dat hij het was die zulke hemelse klanken produceerde. Maar hij kent het stuk niet… Hoe krijgt hij de muis zo ver om het stuk op te voeren en het bovendien zo te laten lijken dat hij degene is die de toetsen bedient?

Vileine kat, snood plan
Samen met zijn bediende, een vileine kat die wel zin heeft in een hapje, bedenkt hij een snood plan. Mausart zal moeten spelen, want anders… Zal Mausart uit de klauwen van de wolf kunnen worden gered?


Smullen
Een leuk album! De tekeningen van Gradimir Smudja zijn fraai. De sfeer die hij weet neer te zetten benadert die van het werk van Michel Plessix (De wind in de wilgen, Waar de mieren heen gaan). Het verhaal, uitgesponnen door Thierry Joor, leest makkelijk weg: een aardig sprookje met een vleugje magie, ook geschikt voor kinderen. Of misschien wel juist geschikt voor kinderen, omdat het nergens echt spannend wordt of buiten de lijntjes vliegt.
https://www.striptip.nl/recensies/stripboeken/mausart-geweldig-getekend-kindersprookje/
m
15 Jun 2021
Moors Magazine
De woordgrap is bijna te flauw voor woorden – Mausart is een muzikale muis die in de piano van hofcomponist Salieri woont en zijn voornaam is Wolfgang. Toch blijkt Mausart een bijzonder sympathieke strip te zijn die het leven van Mozart een aardige draai geeft.

Mausart woont met zijn hele familie in de piano van de wolf Salieri en kan niet aan de verleiding weerstaan om, als er niemand thuis is, een van zijn composities op de piano te spelen. Door het open raam hoort het koninklijk echtpaar die muziek, en ze willen dat Salieri die de volgende avond op de verjaardag van de koningin komt spelen.

Salieri moet er nu dus eerst achter komen wie die muziek speelde en vervolgens er voor zorgen dat Mausart onzichtbaar datzelfde stuk speelt op die avond. Het loopt uiteindelijk goed af en eindigt met de Toverfluit. Een verrassend leuke en mooie dierenstrip met achterin het boek een aantal pagina’s aan schetsen en ongebruikt materiaal. Fraaie extra’s!