Tarzan 02: Naar het middelpunt der aarde COLLECTORS EDITION

€59,95
Artikelcode 211842
Bec | De La Torre | Raffaele | Stewart

Een getrouwe bewerking van de sombere en gewelddadige roman van Edgar Rice Burroughs.
Scenario Christophe Bec
Tekeningen Rob De La Torre, Stefano Raffaele
Inkleuring Dave Stewart
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 96
ISBN Hardcover 9789464840223

- Luxe hardcover 'Tarzan' boek 2
- Linnen rug
- Schetsdossier
- 1 A4 ex-libris
- oplage slechts 100 exemplaren, genummerd, OP=OP! 

----------------------- 

Een buitengewoon avontuur voor de held van Edgar Rice Burroughs, in de sfeer van de klassieke avonturenromannetjes, dat hem naar het binnenste der aarde zal leiden!

Tarzan vertrekt op expeditie naar de legendarische stad Opar en zijn schatten en beleeft een van zijn spannendste avonturen, dat hem aan boord van een zeppelin naar Pellucidar zal voeren, de holle aarde, een prehistorische onderaardse wereld vol gevaren waaruit hij misschien nooit heelhuids zal terugkeren.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
12 Sep 2023
Striptease
Dit avontuur van Tarzan bestaat uit drie delen. In het eerste deel reist de titelheld naar Parijs en wordt hij verleid door een gravin van Russische afkomst die getrouwd is met een oude Franse graaf. In het duel dat volgt laat Tarzan de graaf schieten, hij is immers zelf schuldig en wil de graaf daar niet voor laten boeten. De graaf raakt Tarzan twee keer, maar die is niet erg gewond. Door de edelmoedigheid van Tarzan laat de graaf hem leven en met rust. Exit sexy gravin, daar gaat het ineens niet meer over. Tarzan reist dan terug naar Afrika waar hij lid wordt van een gorillastam en met zijn bevriende Waziris, een inlandse stam, op zoek gaat naar de verborgen tempelstad Opar. Hij bereikt de stad, wordt er bijna gedood door de misvormde bewoners, maar een bloedmooie priesteres redt hem en wijst hem maar meteen aan als fokstier voor een nieuwe, kerngezonde bevolking. En aangezien ze zelf de enige normale vrouw is, lijkt de zaak beklonken. Maar daar kwam Tarzan niet voor. Hij ontsnapt uit Opar met medeneming van het nodige goud. En dat komt goed uit, want eenmaal weer gewoon in de jungle wordt hij opgezocht door ene Jason Gridley. Die is er op uit gestuurd om Tarzan te vragen een poolexpeditie te redden. Leden van die expeditie zijn professor Porter en zijn dochter Jane, alsmede Tarzans beste vriend Paul d’Arnot. Maar niet alleen Tarzans kracht is nodig, er is ook geld tekort om de reddingsexpeditie goed uit te rusten. Treft dat even, er ligt een stapel goud klaar voor gebruik. Tarzan reist met een groep redders in een zeppelin naar de Noordpool. Daar vliegen ze met de zeppelin rechtstreeks het verborgen prehistorische rijk Pellucidar in, waar de expeditie Porter gevangen lijkt te worden gehouden. En dat wordt nog een heel gedoe met al die prehistorische dieren, volkeren en een geheimzinnig Vikingvolk.

Dit verhaal zit bomvol gebeurtenissen, de ene nog fantastischer dan de andere. En de echte Tarzanliefhebber, waarvan ik er een ben, kent veel van de namen, volken en verborgen rijken die voorkomen. En toch is het een boek om helemaal door opgeslokt te worden, niet in de laatste plaats door het fabelachtige tekenwerk. Lekker hoor!

https://www.stripschap.nl/pages/topics/tarzan-naar-het-middelpunt-der-aarde.php?p=25