't Moer 03: Gewoon doormodderen

€19,95
Artikelcode 214150
Miesjel van Gerwen

Besluiteloze politici en klagende burgers in een politiek moeras waarin zelden iets van de grond komt en je op niemands woorden kunt bouwen. Van Gerwens grappen blijken de plaatselijke actualiteit dan ook regelmatig te overstijgen.
Scenario Miesjel van Gerwen
Tekeningen Miesjel van Gerwen
Inkleuring Cliff Rathburn
Formaat C 17 x 25 cm
Pagina's 80
ISBN Hardcover 9789463065238

Gewoon Doormodderen is de derde en laatste selectie uit de reeks ’t Moer, de getekende column van Miesjel van Gerwen, editie ’s-Hertogenbosch van het Brabants Dagblad (1995-2018).

In deze column volgt Van Gerwen sinds 1995 de Bossche actualiteit. Besluiteloze bestuurders en mauwende burgers in een maatschappelijk moeras waarin niets gemakkelijk van de grond komt en je op niemands woorden kunt bouwen. ’s-Hertogenbosch is letterlijk gebouwd in ‘het Moer’, maar maatschappelijk gezien kan het ook elders in Nederland tamelijk drassig zijn. Van Gerwens grappen blijken in deze bundel de plaatselijke actualiteit dan ook regelmatig te overstijgen. Daar komt bij dat zijn moerasbewoners tamelijk universele figuren zijn. Zijn kikkers, vogels en padden dragen nu eens een stropdas of een ambtsketen en dan weer een lading make-up of een haveloze jas, maar blijven verder gelijk.

Ook niet-Bosschenaren zullen hun éigen plaatsgenoten er gemakkelijk in herkennen.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen