Prins Valiant 34: Jaargang 1970

€17,95
Artikelcode 112184
Hal Foster

De tijdloze avonturen van Prins Valiant blijven populair. Het prachtige tekenwerk van Hal Foster indrukwekkend. Compleet in 35 jaargangen.
Scenario Hal Foster
Tekeningen Hal Foster
Inkleuring Hal Foster
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463066549

In dit op een na laatste deel zien we dat Hal Foster zijn zoektocht naar een plaatsvervanger om na hem Prins Valiant voort te zetten is begonnen. Er komen verschillende tekenaars aan bod voordat hij uiteindelijk zijn keuze laat vallen op John Cullen Murphy.

Zelfs na 34 jaargangen tekende Hal Foster, met zijn uitmuntende oog voor detail, prachtige decors. Alle strippagina’s zijn opnieuw vertaalden digitaal gerestaureerd. Een must voor iedereen die van humor en avontuur houdt.

Prins Valiant kent in totaal 1788 pagina's verspreid over 35 delen (jaargangen).

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
14 Nov 2020
Moors Magazine
Hal Foster heeft vijfendertig jaar lang de avonturen van Prins Valiant “in de dagen van Koning Arthur” geschreven en getekend. Tijdloze verhalen die terecht tot de klassiekers in de stripkunst worden gerekend. Foster maakte feitelijk graphic novels toen de term nog niet bedacht was.

Het verbazingwekkende van Hal Foster is dat hij tot en met de allerlaatste pagina die hij maakte voor Prins Valiant geïnspireerd bleef, en dat hij schijnbaar moeiteloos het ene na het andere verhaal uit zijn mouw schudde en dat vervolgens met veel humor optekende.

Hoe goed hij was kun je ook weer constateren in de laatste twee delen van de 35 jaargangen die uitgeverij Silvester Strips in voorbeeldige hardcovers uitbracht. Mooi gerestaureerd, goed beletterd, perfect ingekleurd, geheel in de sfeer van Foster, en in het laatste deel, Jaargang 71, ook nog eens met een perfecte afronding: een uitgebreid dossier met alles wat je over Foster en Valiant zou willen weten – met name een uitgebreid hoofdstuk over de reizen van Prins Valiant, die Foster zelf ook allemaal gemaakt blijkt te hebben. Met gedetailleerde kaarten en al. Daarnaast wat leuke extraatjes als een pagina met alle goeden en een pagina met alle slechten, wat voorbeelden van originele pagina’s enzovoorts.

Om te laten zien hoe goed Foster was laat ik je hier de eerste pagina zien van Jaargang 1970, waar een avontuur begint van Prins Arn, de zoon van Valiant. Nadat hij zijn paard kwijtraakt wordtr hij gevangengenomen en als slaaf in een tinmijn aan het werk gezet. Maar als zoon van Valiant weet hij zich uiteraard uit die situatie te redden zodat Prins Valiant die met losgeld aan komt rijden bijna te laat is. Een compleet avontuur wordt hier in elf pagina’s verteld, en dan gaat Foster al weer door met een volgend avontuur.

Dat is tamelijk verbluffend, want dit verhaal alleen al zou voor een mindere stripmaker voldoende zijn om een compleet boek aan op te hangen. Maar Foster weet met een zeldzaam gemak spannende verhalen gecomprimeerd te vertellen en er dan ook nog een behoorlijke dosis humor bij in te smokkelen.

Vijfendertig delen, 1788 pagina’s, en eigenlijk een absolute must voor stripliefhebbers van alle leeftijden. Bij uitgeverij Silvester kun je de afzonderlijke delen bestellen, maar ook boxen met vijf jaargangen.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/prins-valiant-jaargang-1970-en-1971/