Moriarty 02: De dief met duizend gezichten (+stofomslag)

€29,95
Artikelcode 810001
Duval & Pécau | Gess

Londen 1899. Sherlock Holmes vermoedt dat de kwaadaardige genie professor Moriarty door middel van technologische hoogstandjes rijke mensen geld afhandig maakt.
Scenario Fred Duval, Jean-Pierre Pécau
Tekeningen Gess
Inkleuring Scarlett
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 96
ISBN Hardcover 9789464840438

Parijs 1900. Terwijl de Wereldtentoonstelling de goegemeente in vervoering brengt vindt op de Trocadero esplanade de finish van een wereldwijde ballonrace plaats. ‘s Avonds arresteren Holmes en Watson een dief die goed geboerd heeft in alle steden waar de race halt gehouden heeft. Bij zijn ondervraging door de politie blijkt de crimineel meerdere persoonlijkheden te hebben. Dokter Sigmund Freud wordt te hulp geroepen…

Ieder deel van M.O.R.I.A.R.T.Y. is een compleet verhaal, geschreven door Fred Duval en Jean-Pierre Pécau (Wonderball, Uur U).

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

9
06 Jan 2024
9e KUNST.nl
M.O.R.I.A.R.T.Y wordt in Frankrijk uitgegeven als 1 verhaal per twee strips. Uitgever Silvester kiest er echter voor om complete verhalen te bundelen in prachtig uitgegeven hardcovers. Een keuze die we enkel maar kunnen toejuichen. Al helemaal als de strip ook nog eens retegoed is. Sherlock Holmes en Watson krijgen in deze aflevering te doen met een dief die tientallen persoonlijkheden lijkt te herbergen. De plot, tekeningen en actie zijn goed genoeg, maar de show wordt gestolen door Dhr. S. Freud, die erbij gehaald wordt om de dief te psycho-analyseren en nadien blijft rondhangen voor de rest van het onderzoek. De insinuaties die hij maakt aangaande de relatie Watson-Holmes en, vooral de reacties van die arme Watson daarop, zijn hilarisch.

https://9ekunst.nl/2024/01/06/kort-van-stof-december-2023/