Kaasheld & Poephoofd 02: Kaasheld & Poephoofd

Artikelcode 110003
Lamelos

Kaasheld, held van het volk, is de eerste Nederlandse superheld die zich niet schaamt voor zijn nationaliteit. Samen met sidekick Poephoofd trekt hij ten strijde tegen het absurdistische geweld van superhelden.
Scenario Lamelos
Tekeningen
Inkleuring
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's
ISBN Softcover 9789058851383

Kaasheld, held van het volk, is de eerste Nederlandse superheld die zich niet schaamt voor zijn nationaliteit. De Nederlandse vlag torend fier boven zijn hoofd uit. Samen met sidekicks Kaasplankje en Poephoofd trekt hij ten strijde tegen het absurdistische geweld van superhelden. Er moet tenslotte iemand voor het Nederlandse volk opkomen. OEOEOERHollands!

Deze tweede bundel bevat pagina's die eerder voorgepubliceerd zijn in MYX Stripmagazine en Parcifal. Maar in het album staat ook een aantal nieuwe verhalen. Ook hebben weer vier gasttekenaars (Jeroen de Leijer, Michiel van de Pol, Floor de Goede en Luc Cromheecke) meegewerkt aan en reeks korte verhalen waarin Poephoofd in aanvaring komt met fruit.

Kaasheld wordt getekend door het dynamische stripcollectief Lamelos, bestaande uit Aleks Deurloo, Jeroen Funke, Sam Peeters en Boris Peeters. Lamelos werd in 1997 gevormd op de kunstacademie in Kampen. Inspiratie haalt het kwartet uit werk van Luc Cromheecke (Taco Zip), Jeroen de Leijer (Eefje Wentelteefje), Lewis Trondheim (Donjon, Kaput & Zosky), The A-team, biertjes drinken, door elkaar heen schreeuwen en Jacovitti. Naast striptekenen illustreren voor verschillende bladen is Lamelos ook te vinden op het podium en achter de poppenkast. In 1998 wonnen ze de VPRO-stripprijs en in 2000 de eerste, tweede, derde en publieksprijs voor strips tijdens de Pytische spelen.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen