Golgotha 01: De arena der verdoemden

€19,95
Bollee | Alcante | Breccia | Gérard

De lotgevallen van een gevallen gladiator uit Pompeï, die zijn verloren eer probeert terug te winnen.
Scenario Laurent-Frédéric Bollée, Alcante
Tekeningen Enrique Breccia
Inkleuring Sébastien Gérard
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463068123
ISBN Softcover 9789463068130

De lotgevallen van een gevallen gladiator uit Pompeï, die zijn verloren eer probeert terug te winnen. En tegelijkertijd nemen de Romeinen een christen gevangen die onsterfelijk lijkt en van wie wordt beweerd dat hij afkomstig is van een mysterieuze vesting met de naam Golgotha, waar een profeet met de naam Al-Azar zou leven die over bovennatuurlijke krachten beschikt...

64 na Chr.: Lucius is de sterkste en meest beroemde gladiator van heel Pompeï. Eigenschappen die ook Julius, een rijke grondbezitter en kandidaat-volkstribuun, niet zijn ontgaan. Ze sluiten een overeenkomst: Lucius steunt zijn kandidatuur, en krijgt in ruil daarvoor Julius’ dochter als vrouw. Maar het laatste gevecht van Lucius loopt niet zoals voorzien...

Ook verkrijgbaar als gelimiteerde Collectors Edition.

Snelle bestellers krijgen bij de hardcover GRATIS een A3-Kunstdruk bij cadeau. OP=OP!

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
09 Feb 2022
Moors magazine
Met het verhaal Golgotha zijn we in 64 na Christus in Pompeï, waar de beste en beroemdste gladiator, Lucius, heeft aangekondigd dat hij ermee stopt. Hij sluit een deal met de rijke grootgrondbezitter Julius, die kandidaat staat voor het volkstribuun – hij zal Julius steunen en krijgt in ruil diens dochter als vrouw. Maar de man die hem heeft opgeleid, en die zijn kampioen en dus zijn inkomsten ziet vertrekken legt zich niet zomaar bij zijn vertrek neer, en dat betekent dat Lucius’ laatste gevecht totaal anders loopt dan hij verwachtte en dat zijn toekomst daarmee volledig in duigen ligt.

Daarnaast loopt een ander verhaal – de Romeinen nemen een christen gevangen die onsterfelijk lijkt en van wie wordt beweerd dat hij afkomstig is van een mysterieuze vesting met de naam Golgotha, waar een profeet met de naam Al-Azar zou leven die over bovennatuurlijke krachten beschikt. Deze man kan zonder eten of drinken en hem doden blijkt ook niet te lukken.

De derde verhaallijn is die van de zoon van Lucius – zonder dat hij het weet is de dochter van Julius, die voorbestemd was om zijn vrouw te worden, na de ene keer dat ze voor het laatste gevecht met elkaar gevreeën hebben zwanger geraakt. Die zoon raakt op een dramatische manier zijn tong kwijt en wordt door bedienden uit zijn penibele situatie ontvoerd.

Vijftien jaar later (en in de laatste bladzijden van dit eerste deel) vinden we deze drie hoofdpersonen terug in Rome, en dan moet na deze indrukwekkende introductie het verhaal pas echt gaan beginnen, lijkt het wel. Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat. Dit eerste deel is in ieder geval al een bijzonder sterke opwarmer.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/golgotha-boek-1-de-arena-der-verdoemden/