Golden City 14: Dark web

€19,95
Artikelcode 211614
Daniel Pecqueur | Nicolas Malfin

Een uniek sciencefiction-avontuur in een niet zo heel verre toekomst: 2099. Miljardair Harrison Banks strijdt tegen geheime groeperingen die nog rijker willen worden.
Scenario Daniel Pecqueur
Tekeningen Nicolas Malfin
Inkleuring Pierre Schelle
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463068499

Een uniek sciencefiction-avontuur in een niet zo heel verre toekomst: 2099.

Golden City is het doelwit van een grootschalige cyberaanval: de bankrekeningen van duizenden inwoners worden volledig leeggeroofd door de hackers van het Dark Web. Wie zijn de mysterieuze cybercriminelen die verantwoordelijk zijn voor deze digitale hold-up? Dat is de vraag die iedereen zich stelt terwijl de stad in de greep van een steeds groter wordende angst geraakt…

Lees van dezelfde tekenaar ook het tweeluik Cézembre.

1 beoordelen

3 sterren op basis van 1 beoordelingen

9
05 Oct 2023
9e KUNST.nl
Golden City is een topreeks over een stad vol rijkelui die hoog in de ruimte zweeft terwijl de aarde zelf in een steeds grotere chaos wordt gestort. Laat daar geen twijfel over bestaan. Toch kent ze ook mindere momenten. Het lijkt dat scenarist Pecqueur het soms ook zelf niet meer goed weet. In dit deel wordt een mysterie uit het vorige deel afgehandeld door een personage dat op één pagina gewoonweg een verhaaltje aframmelt. In een andere scène wordt in een telefoongesprek een cocaïne dealende zoon opgeduikeld waar vervolgens niet meer over gesproken wordt. Aan de andere kant wordt de dichotomie tussen rijk en arm in dit deeltje op boeiende wijze op de spits gedreven en zijn de tekeningen van Malfin weer om door een ringetje te halen.

https://9ekunst.nl/2022/01/06/kort-van-stof-december-2021/