Golden City 13: Amber

€19,95
Artikelcode 211613
Daniel Pecqueur | Nicolas Malfin

Een uniek sciencefiction-avontuur in een niet zo heel verre toekomst: 2099. Miljardair Harrison Banks strijdt tegen geheime groeperingen die nog rijker willen worden.
Scenario Daniel Pecqueur
Tekeningen Nicolas Malfin
Inkleuring Pierre Schelle
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463065948

Een uniek sciencefiction-avontuur in een niet zo heel verre toekomst: 2099.

Meteen na zijn aantreden als burgemeester van Golden City wordt Harrison Banks het slachtoffer van een lastercampagne met als doel zijn imago te schaden. De miljardair zal enkele extreem hachelijke situaties het hoofd moeten bieden.

Mevrouw Banks vreest voor het leven van haar zoon en huurt Amber in om over Harrison te waken. Amber wordt de geliefde van Banks en kan zo haar missie nog beter vervullen. Als Harrison naar Rusland moet om de naam van de Groep Banks te zuiveren gaat Amber mee. Samen moeten ze de lokale maffia te trotseren. Intussen tast een duistere geschiedenis van organenhandel de reputatie van de jonge burgemeester verder aan.

Dit boek is ook verkrijgbaar als VOORDEELPAKKET inclusief het artbook Blue Adventures, getekend door Nicolas Malfin.

2 reviews

3,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

s
16 Jun 2021
Strip Tip
Golden City, de stad waar alleen miljardairs wonen, kiest een nieuwe burgemeester: Harrison Banks! Niet iedereen is hier blij mee. Nadat dat hij van allerlei misstanden beschuldigd wordt is hij zijn leven niet meer zeker…

Door Martijn Douma

Natuurlijk staat Banks’ groepje arme vrienden juichend op de banken na het horen van dit nieuws. Ze geloven heilig in zijn goede intenties. In zijn eerste speech als burgervader belooft hij zich in te zetten voor wereldvrede en het helpen van minderbedeelden. Vlak na de verkiezing duikt Amber, een oude bekende, voor Banks onverwachts op. Haar kwaliteiten als persoonlijke beveiliger zouden nog wel eens van pas kunnen komen… Net als de gevoelens die tussen beiden weer oplaaien.

Moskou
De bedreigingen en laster aan het adres van Banks doen Amber en hem uiteindelijk in Moskou belanden, waar de tegenstand groter blijkt te zijn dan ze hadden verwacht. Hoe komen ze hier levend uit is de vraag…

Solo spoorloos
Intussen heeft het vriendenclubje een ander probleem: tijdens het gala ter viering van het burgemeesterschap van Harrison is Solo spoorloos verdwenen. Mifa, Apple en Kumiko vrezen dat hem iets ergs is overkomen. Maar het is niet eenvoudig om als arme mensen een onderzoek in te stellen tussen de rijksten der aarde…

Tekenkunst
Het is wel duidelijk dat Nicolas Malfin goed kan tekenen, hij heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend met zowel Aquablue als Golden City. Hij werkt in zijn tekeningen met een strakke, relatief dikke, lijnvoering en een inkleuring met nogal felle kleuren. Dat spreekt mij persoonlijk niet direct aan. Dat is niet bedoeld om ’s mans ambacht in een kwaad daglicht te stellen, want even speuren laat zien dat hij het erg goed en mooi kan. Maar goed, smaken verschillen natuurlijk! Als je een goed beeld wil krijgen van zijn tekenkunst is het boek Blue Adventures een aanrader (zie voordeelpakket onderaan deze recensie).

Geen wonder
Alweer een leuk verhaal in de rijkeluiswereld-van-de-nabije-toekomst van Golden City, waar niemand zeker kan zijn van de macht en waar geweld en intriges schering en inslag zijn. De vaart zit er goed in, de dialogen zijn ook prima. Geen wonder dat deze reeks het al sinds 2008 volhoudt!
m
15 Jun 2021
Moors Magazine
Golden City is een drijvende stad waarin alleen miljardairs wonen. Harrison Banks is president-directeur van het grootste en machtigste farmaceutische bedrijf ter wereld, en wordt in het begin van dit dertiende deel van de Golden City-saga gekozen tot burgemeester van de stad, zeer tot ongenoegen van de machthebbers die er tot dat moment zaten.

Banks wordt onmiddellijk op de korrel genomen, omdat hij zo machtig is geworden – hij wordt beschuldigd van fraude en corruptie en moet de strijd aan met de Russische maffia. Dat gaat bepaald niet zachtzinnig. Amber wordt ondertussen zonder dat Banks dat weet door de moeder van Banks ingehuurd om hem te beschermen. Ze kent hem van vroeger en de twee worden minnaars, wat de taak van Amber wat makkelijker maakt.

Ondertussen hebben we ook nog Mifa, Apple, Solo en Kumiko, vier wezen die samen een familie vormen en die zich in een houten krot aan het strand prima weten te redden. Zij zijn bevriend met Banks, en hun avonturen lopen dwars door de avonturen van Banks heen in dit verhaal, want Solo komt in de problemen als hij door een stel verwende rijkeluisjongeren wordt lastig gevallen en verdwijnt, waarop zijn vrienden hem fanatiek gaan zoeken.

Rijk en arm, de gigantische verschillen tussen die twee, de niets en niemand ontziende corruptie waarmee de macht zichzelf in het zadel houdt, het komt ons zo langzaamaan allemaal erg bekend voor van de dagelijkse realiteit, maar het is wel mooi om alles via een strip ook eens van een andere kant belicht te zien. Spannend, ingenieus in elkaar gestoken, en hoewel het handig is als je alle voorgaande delen gelezen hebt kun je feitelijk zo instappen, want dit is op zich een mooi afgerond verhaal.