Frigiel en Fluffy 03: Het eerste blokje

Artikelcode 212993
Frigiel | Derrien | Minte

Lees de avonturen van Frigiel, de Minecraft-Youtuber, gevolgd door 2 miljoen fans!
Scenario Frigiel, Jean-Christophe Derrien, Nicolas Digard
Tekeningen Minte
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463066266

Davidi de koopman schaft een oude mijn aan en staat toe dat Frigiel en zijn vrienden die een weekend lang bewaken. Maar dieven, klimplanten en andere ongenode ‘ghast-en’ willen de mijn leegplunderen.

Onze helden moeten afdalen in de diepten die ontelbare geheimen bevatten. Vinden zij het legendarische eerste blokje? Wat gebeurt er als ze dat blokje breken? En verbergt het blokje het grootste geheim van allemaal?

Ieder nieuw deel van Frigiel en Fluffy is een compleet verhaal van de geblokte vrienden.

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

c
16 Jun 2021
Coole Suggesties
Frigiel en Fluffy nemen je mee naar de magische wereld van Minecraft, waar alles nog altijd doorgaat als jij je computer hebt uitgezet. Het verhaal begint als de koopman Davidi vertelt over een oude mijn die hij heeft gekocht. Hij vraagt Frigiel en zijn vrienden om deze mijn een weekend lang bewaken, totdat de ingehuurde bewaking kan komen. Maar een verlate mijn, dat vraagt om problemen. Die zit natuurlijk vol kostbare grondstoffen, waar dieven op af komen. Het zwermt binnen de kortste keren van de dieven, opdringerige klimplanten en andere ongenode ‘ghast-en’. Onze helden moeten afdalen in de diepten die ontelbare geheimen bevatten. Vinden zij het legendarische eerste blokje? Wat gebeurt er als ze dat blokje breken? En verbergt het blokje het grootste geheim van allemaal?
Frigiel en Fluffy 3: Het eerste blokje is vrolijk getekend en bevat alle kenmerkende elementen uit de Minecraft-games. Voor gamers is het boek dan ook een feest van herkenning, voor niet-gamers is het verhaal echter ook nog leuk en spannend. Het is een kleurrijk geheel geworden en knap van de illustratoren dat ze de hoekige wereld tot leven hebben gebracht. Het verhaal zelf is niet bijzonder origineel, de manier waarop het avontuur is ingevuld is dat wel. Er is creatief opgegaan met de materialen die de schrijvers ter beschikking hebben, binnen de lijnen van context uit de Minecraft-wereld. Een aanrader voor alle Minecraft-fans

https://www.coolesuggesties.nl/avontuurlijke-strips/
9
16 Jun 2021
9e Kunst
Frigiel is een youtuber die Minecraft speelt en becommentarieert. Hij heeft om en bij de 2 miljoen volgers. Zijn minecraft avatar beleeft nu al drie afleveringen lang ook avonturen in stripvorm. Zulke afgeleiden zijn vaak maar flauwe kool, maar deze reeks kan goed op zichzelf staan. Zelfs wie nog nooit van Minecraft gehoord heeft zal deze strip moeiteloos kunnen volgen. Verhaal en personages zijn van het simpel allooi maar zijn zo bedacht dat ze perfect op elkaar inspelen en zo de humor en de spanningsboog op peil houden. Eén van de betere kinderstrips van deze maand.

https://9ekunst.nl/2021/02/06/12119/