De Technovaders Integraal 1 (+stofomslag)

€39,95
Jodorowsky | Janjetov

De Technovaders is Jodorowsky en Janjetov op hun best! Deze integrale editie bundelt deel 1 t/m 4.
Scenario Alejandro Jodorowsky
Tekeningen Zoran Janjetov
Inkleuring Fred Beltran
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 212
ISBN Hardcover 9789463069366

Dit zijn de lotgevallen van een jongen die graag Technovader wil worden om het melkwegstelsel te bevrijden van zijn technologische juk. Albino is een eerlijke, wat ­naïeve ­jongen die cybergames ­ontwerpt met het doel zijn medemensen aan het dromen te zetten. ­Geconfronteerd met de duistere kanten van de menselijke ziel, zal hij zijn idealen moeten opgeven om zich een weg te banen door de geheime krochten van de macht...

De Technovaders is Jodorowsky (De Incal) en Janjetov (Centaurus, Europa) op hun best! Deze integrale editie bundelt deel 1 t/m 4. 

Ook verkrijgbaar als luxe COLLECTORS EDITION. KLIK HIER.

2 reviews

5 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
28 Nov 2022
MOORS MAGAZINE
Het eerste deel van de stripreeks De Technovaders van scenarioschrijver Alexandro Jodorowsky en tekenaar Zoran Janjetov, waarbij inkleurder Fred Beltran terecht op de cover genoemd wordt, gaat meteen heftig van start als de oude oppertechnovader Albino begint met het opstellen van zijn memoires.

Die beginnen al vóór zijn geboorte, als Roderik de Rode met zijn bende van piraten de heilige asteroide aanvalt waar de onwaarschijnlijke schoonheid Panepha, een jonge maagd, die voorbestemd was om het orakel aan het Keizerlijk Hof te worden, verborgen zat. Panepha werd door alle piraten verkracht en was meteen haar grootste schat, haar maagdelijkheid kwijt, en van de drie kinderen die later geboren werden accepteerde ze er maar één, de rode vierarmige dochter en de witte albino zoon, die ze als mutanten beschouwde, moesten zich maar zien te redden.

We volgen in deze indrukwekkende strip de lotgevallen van de jonge Albino die graag Technovader wil worden om het melkwegstelsel te bevrijden van zijn technologische juk. Albino is een eerlijke, wat ­naïeve ­jongen die cybergames ­ontwerpt met het doel zijn medemensen aan het dromen te zetten. ­Geconfronteerd met de duistere kanten van de menselijke ziel, zal hij zijn idealen moeten opgeven om zich een weg te banen door de geheime krochten van de macht. En dat houdt nogal wat in, want hij zal, om zijn doel te bereiken, regelmatig tegen zijn eigen principes in moeten handelen. Heiligt het doel de middelen? Dat is steeds de vraag die hij zich stelt, elke keer als hij vreselijke dingen moet doen.

Tussendoor volgen we ook de avonturen die zijn moeder, halfbroer en halfzus beleven, en die hebben het regelmatig bijna nog zwaarder dan hem. Moeder wil zich wreken op haar verkrachters, maar dat pakt anders uit dan ze zich wellicht had voorgesteld. En zo zit je als lezer in deze eerste vier delen van dit enerverende epos constant op het puntje van je stoel.

De Technovaders Integraal 1 betekent: de eerste vier delen in een mooie, forse uitvoering, met een harde kaft, leeslint en stofomslag (als je die van het boek haalt heb je meteen een schitterende miniposter, terwijl het boek er dan nog mooier uitziet), perfect gedrukt op mooi halfglanzend papier. Voor zo’n boek is 39,95 wat mij betreft een spotprijs. Fantastisch verhaal geweldig getekend, subliem ingekleurd, voor liefhebbers van de betere science fiction en fantasy een absolute aanrader.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/de-technovaders-integraal-1/
s
04 Sep 2022
STRIPSPECIAALZAAK.be
De eerste van twee geplande integrales van De Technovaders, een van de spin-offreeksen van De Incal, het grensverleggende sf-epos van Mœbius en Alejandro Jodorowsky. Van tekenaar Zoran Janjetov maakt Silvester al enkele jaren grote sier met de sf-reeks Centaurus en opvolger Europa. Fred Beltran (Nathanaëlle) werkte ook mee als tekenaar. Beide heren tekenden zelf al een spin-off van De Incal, respectievelijk De Jeugd van John Difool en Megalex. De Technovaders verscheen voorheen bij Arboris. Deze eerste integrale bundelt de eerste vier delen van de achtdelige reeks.

Wat zou Hergé hiervan gevonden hebben? Of Edgar P. Jacobs? Zouden de grondleggers van de Klare Lijn in rabiate bewondering gestaan hebben voor de perfectie van deze computertekeningen of zouden ze vertwijfeld hun heil gezocht hebben in hun vertrouwde potlood en gum. Feit is dat de tekeningen van Zoran Janjetov en Fred Beltran hun felle voor- en tegenstanders hebben. Enerzijds zijn ze koel en afstandelijk, anderzijds zorgen de miljarden bits en bytes voor diepte en megadetails, steeds afgebakend in een pure, trefzekere lijnvoering. Feit is dat De Technovaders eind vorige eeuw en begin deze eeuw al na vier albums uitgroeide tot een absolute sf-strip, zijn grote broer De Metabaronnen kwalitatief de loef afstekend.

Net zoals die De Metabaronnen is dit een geschifte familiekroniek. Nadat de mooie priesteres Panepha verkracht werd door drie ruimtepiraten, besluit ze haar verdere leven te wijden aan het nemen van wraak. Bizarre sf-verhalen waar de avontuurtjes van Storm, Nikopol en andere Ravians onmiddellijk bij verbleken. Pure vertelklasse die van Alejandro Jodorowsky terecht een onwrikbaar stripkeurmerk maakt! Als in: "En? Heb je de nieuwe Jodorowsky al in huis?"

WOUTER PORTEMAN

https://www.stripspeciaalzaak.be/besprekingen/absolute-sf-strip