Atalante Special: Eerste traan

€19,95
Didier Crisse | Grey | Fred Besson

Duistere tijden. Griekenland baadt nog volop in mythologie. Uit deze tijd zijn legenden overgeleverd, de een nog meer betoverend dan de ander. Dit is er een van: de fabelachtige legende van Atalante.
Scenario Didier Crisse
Tekeningen Crisse, Fred Besson
Inkleuring Fred Besson
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463067560

Speciaal album ter ere van Atalantes 20-jarig jubileum!

Atalante en Pyros reizen naar Iolcos om zich bij Jason te voegen die het Gulden Vlies in handen wil krijgen. Onderweg maakt de tijd vreemde sprongen. Alleen Chronos, de God van de tijd en het lot, kan orde scheppen in het continuüm van de tijd. Maar de weg om bij hem te komen zit vol onvoorziene gebeurtenissen en gevaren, en brengt Atalante oog in oog met haar lot!

Atalante is een mythologische avonturenreeks van topauteur Crisse. Lees ook de verhalen uit Atalantes jeugd in Atalante - De Odyssee.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
21 Sep 2021
Moors Magazine
Atalante is een strip die zich afspeelt in het oude Griekenland van de mythen en legenden. Atalante is bij haar geboorte verstoten door haar vader en daarna door de godin Hera veroordeeld tot een leven zonder liefde. De wezens van het bis vangen haar op – de nimfen, saters en dryaden leren haar de taal van de dieren.

In Eerste traan zien we het begin van de Atalante-saga, waarin Atalante met de sater Pyros op weg is naar Iolcos om zich aan te sluiten bij Jason, om het Gulden Vlies te zoeken. Maar de tijd maakt vreemde sprongen, waardoor ze blijven hangen in dezelfde situatie, dus ze gaan op zoek naar Chronos, de God van de Tijd, en maken kennis met de spinsters van het lot, die de levensdraden weven van iedereen.

Het verhaal zit weer ingenieus in elkaar en is magnifiek getekend, dus voor fantasyliefhebbers is dit wederom een absolute aanrader – Griekse mythologie wordt hier leuker dan ooit.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/atalante-de-legende-eerste-traan/