Atalante Special: Eerste traan

€19,95
Artikelcode 213020
Didier Crisse | Grey | Fred Besson

Duistere tijden. Griekenland baadt nog volop in mythologie. Uit deze tijd zijn legenden overgeleverd, de een nog meer betoverend dan de ander. Dit is er een van: de fabelachtige legende van Atalante.
Scenario Didier Crisse
Tekeningen Crisse, Fred Besson
Inkleuring Fred Besson
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463067560

Speciaal album ter ere van Atalantes 20-jarig jubileum!

Atalante en Pyros reizen naar Iolcos om zich bij Jason te voegen die het Gulden Vlies in handen wil krijgen. Onderweg maakt de tijd vreemde sprongen. Alleen Chronos, de God van de tijd en het lot, kan orde scheppen in het continuüm van de tijd. Maar de weg om bij hem te komen zit vol onvoorziene gebeurtenissen en gevaren, en brengt Atalante oog in oog met haar lot!

Atalante is een mythologische avonturenreeks van topauteur Crisse. Lees ook de verhalen uit Atalantes jeugd in Atalante - De Odyssee.

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

d
29 Nov 2022
De Boekenman
Atalante wil zich bij Jason en de Argonauten voegen, die op zoek zijn naar het ‘Gulden Vlies’. Samen met Pyros moet ze dus in Iolcos geraken, maar al snel stoten ze op een ander probleem. Ze droomt over een zeepaard dat aanspoelt en voor ze het weet, wordt ze wakker en ziet ze haar dubbelganger lopen. Ze probeert uit te pluizen wat er aan de hand is en komt in een vreemde structuur van raderen terecht waar een fout in is geslopen. De Rommelgem-lookalike maakt duidelijk dat ze bij de god Chronos moeten zijn om het probleem op te lossen, zodat er geen dubbelgangers meer rondlopen.

Deze Atalante-special is een speciaaltje. Waarom? In het begin zijn we verward en krijgen we een déjà-vu gevoel. Logisch, want haar dubbelganger maakte het visioen ook mee. Gelukkig wordt snel duidelijk waar Crisse (Nahomi, Het Kristallen Zwaard …) met het verhaal naartoe gaat en schiet er een vlot lezend, spannend avontuur over. Dat is eerst en vooral dus een verdienste voor de scenarist, die in het fantasy-genre al heel wat adelbrieven kan voorleggen.

Het tekenwerk komt al een hele poos niet meer van Crisse (hij tekende slechts de eerste vijf albums van ‘Atalante- de legende’), maar van Fred Besson, die normaal alleen het inkleurwerk voor zijn rekening neemt. De stijl ligt in de lijn van Crisse en diens opvolger Grey, dus ongeveer hetgeen we verwachtten. Je ziet wel dat hij nog de finishing touch mist, maar dat komt met de jaren. Hij is vooral een inkleurder en op dat vlak is dit album een waar pareltje, een voorbeeld is de inkleuring van de zee.

Dit album is een knappe special met een boeiend plot dat ons alvast heeft kunnen overtuigen om ook de andere albums er nog eens bij te nemen!

https://www.instagram.com/deboekenman/
m
21 Sep 2021
Moors Magazine
Atalante is een strip die zich afspeelt in het oude Griekenland van de mythen en legenden. Atalante is bij haar geboorte verstoten door haar vader en daarna door de godin Hera veroordeeld tot een leven zonder liefde. De wezens van het bis vangen haar op – de nimfen, saters en dryaden leren haar de taal van de dieren.

In Eerste traan zien we het begin van de Atalante-saga, waarin Atalante met de sater Pyros op weg is naar Iolcos om zich aan te sluiten bij Jason, om het Gulden Vlies te zoeken. Maar de tijd maakt vreemde sprongen, waardoor ze blijven hangen in dezelfde situatie, dus ze gaan op zoek naar Chronos, de God van de Tijd, en maken kennis met de spinsters van het lot, die de levensdraden weven van iedereen.

Het verhaal zit weer ingenieus in elkaar en is magnifiek getekend, dus voor fantasyliefhebbers is dit wederom een absolute aanrader – Griekse mythologie wordt hier leuker dan ooit.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/atalante-de-legende-eerste-traan/