Aslak 05: Het dodenverblijf

€19,95
Artikelcode 213205
Hub | Weytens | Michalak

Om de wrede Vikingkoning, die zojuist hun vader doodde, te plezieren, vertrekken twee broers op een zoektocht naar de legendarische Eerste Verteller. Skeggy gaat in zee met de bloeddorstige drakkarkapitein Roald Eenoog.
Scenario Hub, Fred Weytens
Tekeningen Emmanuel Michalak
Inkleuring Sebastien Lamirand
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463061230

In het vijfde deel van deze indrukwekkende vikingensage dompelen tekenaar Hub, de schepper van Okko, en schrijver Fred Weytens de bemanning van de Aslak onder in een wereld die steeds gewelddadiger en gevaarlijker wordt... Niet iedereen zal dit avontuur overleven!

De bemanningen van de Aslak en de Markvard staan oog in oog met de reuzin Hel in haar immense ijspaleis. Ze zullen een epische strijd moeten leveren en sommigen zullen hun leven moeten opofferen, zodat de anderen hun weg kunnen vervolgen. Zij moeten de schurk Skeggy terugvinden, die de poort van het Walhalla heeft weten te openen met behulp van het kostbare boek... Ligt de weg naar huis nu voor iedereen open?

Aslak, een compleet verhaal in 6 delen, is medegeschreven door Hub (Okko, De Slang en de Speer).

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
18 Jan 2022
StripInfo.be
Waar deze reeks lang een vrij humoristische inslag kende, zitten we nu nog één deel verwijderd van het einde. Dit betekent blijkbaar ook dat we een ernstigere atmosfeer krijgen. De situationele humor is niet volledig weg, maar andere verhaalelementen hebben de boventoon genomen. Dit valt samen met het moment dat sommigen volwassen worden, anderen hun echte kleuren laten zien en dat de eindsprint wordt ingezet. Met andere woorden, dit is goed getimed en het voelt aan als een natuurlijke evolutie wat het des te overtuigender maakt.

De twee rivale groepen hebben samen moeten werken om aan het dodenrijk te ontsnappen, maar de prijs zal heel hoog blijken te zijn. Ze krijgen echter wel een nieuwe bondgenoot terwijl die éne broer hen toch allemaal in de steek laat en in essentie alles en iedereen verraadt. Maar het verhaal is nog niet over. Ik ben dan ook benieuwd hoe de groei, die allen hebben ondergaan tijdens deze queeste, nog de nodige twists zal opleveren.

Daar dit deel een hoog actie-gehalte heeft, zijn de tekeningen iets minder humoristisch. Dood en vernietiging gaan er immers niet goed mee samen. Ook de licht karikaturale invloed die er was, bestaat weliswaar nog, maar is aangepast aan het ernstigere niveau.

In het kort: verrassend ernstig en net daardoor interessanter