Anya 01: De blauwe vogel

€11,95
Artikelcode 510811
Crisse | Fred Besson

In het land van de eeuwige winter en de magische wouden woont de kleine Anya, samen met haar papoesjka en hond Kozak.
Scenario Crisse
Tekeningen Crisse
Inkleuring Fred Besson
Formaat C 17 x 25 cm
Pagina's 32
ISBN Hardcover 9789464840773

De kleine Anya, haar grootvader Vassili en hun trouwe hond Kozak wonen rustig in het hart van een bos dat zowel magisch als mysterieus is. De rust lijkt verstoord te worden wanneer hun ritje naar de stad niet volgens verwachting verloopt: Vassili slaagt er niet in om zijn lading speelgoed te verkopen, en Anya haalt zich ellende op de hals als ze vogels die zitten opgesloten vrijlaat uit hun kooi...

Anya is een sprookjesachtige strip geschreven en getekend door Crisse (Atalante, Atalante - De Odyssee, Ishanti).

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

9
06 Jan 2024
9e KUNST.nl
Meesstertekenaar Crisse laat al enige tijd het tekenwerk voor zijn belangrijkste stripreeks Atalante over aan andere tekenaars. Voor dit scenario van Fred Besson haalde hij echter zijn tekenspullen nog eens boven. Besson schrijft een lichtvoetig kerstsprookje dat zich in Rusland afspeelt. Het verhaaltje zonder kapsones en met een ontwapenende eerlijkheid pakte ons zonder enige moeite in. De knisperig frisse tekeningen, vol zwierige lijnen en met een licht pastel ingekleurd, maken het geheel af. Het perfecte cadeautje voor striplezertjes in spé.

https://9ekunst.nl/2024/01/06/kort-van-stof-december-2023/
m
12 Dec 2023
MOORS MAGAZINE
De kleine Anya, haar grootvader Vassili en hun trouwe hond Kozak wonen rustig in het hart van een bos dat zowel magisch als mysterieus is. De rust lijkt verstoord te worden wanneer hun gebruikelijke ritje naar de stad niet helemaal volgens verwachting verloopt: Vassili slaagt er niet in om zijn lading speelgoed te verkopen, en Anya haalt zich een boel ellende op de hals als ze vogels die zitten opgesloten vrijlaat uit hun kooi…

Stripmaker Crisse, die ik al kende van Atalante, maakt hier een nog veel sprookjesachtiger verhaal dat bovendien door Fred Besson fabelachtig mooi werd ingekleurd.

Het boek werd bovendien prachtig mooi uitgegeven, in een hardcover oblong versie, waardoor het voor kinderen echt een pareltje wordt om jarenlang te koesteren. Het verhaal bevat wel wat bekende elementen uit mythen en sagen, zoals een vogel die verandert in een fee, een magische veer die wensen kan vervullen en nog wat details, maar Crisse maakt er toch een fraai, eigen verhaal van dat je ook als volwassen stripliefhebber met veel genoegen zult lezen.

En Anya en haar opa, die wil ik heel graag nog heel wat deeltjes blijven volgen!

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/anya-1-de-blauwe-vogel/