Aeropostale 04: Saint-Exupery

€19,95
Artikelcode 117304
Christophe Bec | Patrick A. Dumas | Diogo Saïto

Aeropostale, de Franse luchtpost, was begin twintigste eeuw een begrip. Zij hadden de beste piloten in dienst.
Scenario Christophe Bec
Tekeningen Patrick A. Dumas
Inkleuring Diogo Saïto
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463065474

Verhalen over de legendarische piloten van de Aeropostale, de Franse luchtpost.

Het levensverhaal van de beroemde schrijver Antoine de Saint-Exupéry, auteur van De kleine prins!

Van zijn jeugd tot aan de vooravond van zijn dood volgen we de onalledaagse levensloop van Antoine de Saint-Exupéry, via bekende gebeurtenissen zoals zijn loopbaan bij de luchtpost en zijn huwelijk met Consuelo, maar ook minder gekende facetten van zijn bestaan zoals zijn belangstelling voor hypnose en occultisme of het ongeval met een watervliegtuig dat hem bijna het leven kostte.

“Zee en woestijn zijn als twee wijd open poorten. Een gevoel dat niets anders, helemaal niets ter wereld, ooit kan oproepen. Ver weg zijn van alles, daar waar niets nog betekenis heeft. Een vergetelheid die tegelijk volmaakt en schrikwekkend is.”

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
15 Jun 2021
Moors Magazine
Fransen hebben wat met hun vlieg-pioniers, vandaar een stripreeks als Aeropostale, waarin de legendarische piloten van de Franse luchtpost allemaal met een eigen strip geëerd worden. Ze worden in Nederland mooi in hardcovers uitgebracht door Silvester Strips, en in de reeks mocht de echt legendarische Antoine Saint-Exupéry uiteraard niet ontbreken.

Saint-Exupery is wat de Engelsen een excentric zouden noemen. Hij had belangstelling voor hypnose en occultisme en zijn huwelijk met de jonge weduwe Consuelo kwam op een nogal merkwaardige manier tot stand. Hij vond zichzelf in de eerste plaats piloot, maar feitelijk is hij beroemder geworden als schrijver, met name van het boek De Kleine Prins, dat nota bene eerst in 1943 in het Engels in Amerika werd uitgegeven en pas na zijn dood (hij verdween tijdens een verkenningsvlucht boven het bezette Frankrijk in juli 1944) in 1945 in Frankrijk. Van De Kleine Prins werden 145 miljoen exemplaren verkocht, in 270 talen en dialecten, en het werd zo het meest vertaalde en verkochte boek na de bijbel…

In deze strip gaat alle aandacht naar Saint-Exupery’s loopbaan als piloot en vliegpionier en naar zijn opmerkelijke levensloop en bijzondere karakter. Zijn teken- en schrijftalent komt slechts zijdelings ter sprake, en dat is eigenlijk wel mooi, want zo leer je een heel andere Saint-Exupery kennen dan de man die eeuwige literatuur schreef. Een bijzondere strip, en door de figuur van Saint-Exupery een beetje een buitenbeentje in de reeks.