Selenie (+stofomslag)

€25,95
Fabrice Lebeault | Greg Lofé

Fantasie, sciencefiction en tonnen verbeeldingskracht komen te samen op de maan. Selenie is een ode aan de 5e, 7e en 9e kunst.
Scenario Fabrice Lebeault
Tekeningen Fabrice Lebeault
Inkleuring Greg Lofé
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 72
ISBN Hardcover 9789463069335

In een toekomst waarin de Aarde door een gigantisch conflict werd vernietigd leeft een groep mensen op de donkere kant van de maan. Omdat ze vreemde krachten ontwikkelen staan drie jongelingen plots in het brandpunt van de belangstelling.

Selenie, Verne en Méliès besluiten de motieven van de bemanning van een neergestort ruimtetuig afkomstig van de Aarde nader te onderzoeken. Een avontuurlijke expeditie die de deur openzet naar de echte redenen waarom hun volk zich op de maan bevindt...

Selenie, een compleet verhaal van Fabrice Lebeault en Greg Lofé, is een ode aan de 5e, 7e en 9e kunst.

4 reviews

4,3 sterren op basis van 4 beoordelingen

d
29 Nov 2022
De Boekenman
Selenie geeft een flukse, frisse vibe met enkele futuristische elementen die doen denken aan Moebius & Leo. Als je de cover bekijkt, weet je meteen waarover we spreken. Qua tekenstijl lijkt het op een Klare Lijn-avonturenstrip, maar het verhaal is eigenlijk donkerder dan het lijkt. Je wordt meteen in het verhaal gezogen, ook al zou je geen liefhebber zijn van sci fi en space-genres. Selenie is een knappe, vlot lezende strip, wat wil een mens nog meer in deze temperaturen?

https://www.instagram.com/deboekenman/
c
28 Nov 2022
Cutting Edge
Dit sciencefiction-verhaal lijkt wel vroeg werk van een jonge Moebius. Nadat de aarde onleefbaar wordt, trekt een groep mensen zich terug op de donkere kant van de maan. Wanneer een paar jongelingen vreemde krachten beginnen te ontwikkelen, komt heel hun voortbestaan op de helling te staan. Een fantasievol, maar goed doordacht verhaal in een mooie klare-lijnstijl. Dat mag inderdaad onze toekomst zijn.

https://www.cuttingedge.be/boeken-strips/strips/14827/stripfax-augustus-2022/
9
23 Aug 2022
9ekunst.nl
Op aarde woedt een vreselijke oorlog en een deel van de mensheid verschanst zich in een fantastische koepelstad op de maan. De kolonie heeft al tientallen jaren niets meer gehoord van de moederplaneet, maar dan stort een geheimzinnig ruimtetuig neer… Selenie is meer sprookje dan sciencefiction. Op de maan verplaats je je bijvoorbeeld op gigantische zeepaardjes. In een prachtige naar klare lijn lonkende tekenstijl lazen we een dromerig afgerond verhaal met invloeden van Mélies en de Saint-Exupéry.

https://9ekunst.nl/2022/08/06/kort-van-stof-juli-2022/
m
19 Jul 2022
MOORS MAGAZINE
Selenie is een verbluffend mooi getekende science fictionstrip die zich afspeelt op de achterkant van de maan, in een tijd in de toekomst als de aarde is overgenomen door agressieve buitenaardse wezens die het voor de mensen onmogelijk hebben gemaakt daar nog op een normale manier te leven.

De groep mensen die daar leeft onder een grote koepel is voor een deel afhankelijk van meneer Rimram, een man met een maanvormig hoofd die telepathisch contact zegt te hebben met de verzetsgroep op aarde. Selenie staat aan het hoofd van de groep, en ze kan net als Verne en haar broertje Méliès ademen op de maan, en de drie blijken nog andere vreemde krachten te hebben, waar ze zich in de loop van het verhaal bewust van worden.

Er stort een ruimtevaartuig neer, dat van de Aarde komt, en de drie besluiten het op te zoeken om te kijken of de bemanning hun iets duidelijk kan maken over de situatie op aarde, en wellicht komen ze er ook achter hoe ze zelf aan de achterkant van de maan terecht zijn gekomen.

De reis naar het neergestorte ruimtetuig is avontuurlijk, de rol van meneer Rimram is toch iets anders dan je eerst dacht en de ontknoping is zonder verrassend te noemen, maar daar ga ik hier verder niets over verklappen. Het verhaal zit in ieder geval zeer goed in elkaar, en wel zo goed dat je deze strip gerust twee keer kunt lezen zonder je een moment te vervelen. Bovendien kun je dan nog een keer van die fabelachtig mooie tekeningen genieten. Scenario en tekeningen zijn van Fabrice Lebeault, en op het omslag wordt Greg Lofé ook vermeld – hij deed de inkleuring, en die vermelding is terecht.

Prachtig boek, mooi uitgegeven in een ruimbemeten hardcover met stofomslag, met een schetsdossier als afsluiter. Absolute aanrader!

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/selenie/