Mobius 01: Kinderen van de wind

€19,95
Artikelcode 213110
Pécau | Kordey | Anubis

De dood bestaat niet, er is alleen een doorgang tussen de werelden...
Scenario Jean-Pierre Pécau
Tekeningen Igor Kordey
Inkleuring Anubis
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789464840704

Alle religies van de wereld zeggen dat de dood geen einde is, maar een begin. Bijna alle religies in de wereld geloven in reïncarnatie, maar niemand herinnert zich hun vorige leven. In theorie.

Als je sterft, ga je naar een andere wereld, en volgens de kwantumtheorie zijn er oneindig veel werelden. De schok van de reis doet ons alles vergeten, maar sommige mensen, de Reizigers, herinneren zich hun vorige levens. Berg is zo iemand. Berg is een voormalig agent van Mont, maar je neemt niet zomaar ontslag bij Mont. Berg wordt gerekruteerd voor een nieuwe missie: jacht maken op een andere Reiziger, een seriemoordenaar.

Mobius is een buitengewoon fantastische trilogie, getekend door Igor Kordey (Marshal Bass).

3 reviews

3,7 sterren op basis van 3 beoordelingen

m
26 Feb 2024
MOORS MAGAZINE
Tijdreizen is altijd een van de grootste fascinaties geweest van science fictionschrijvers. In Mobius vind je een nieuwe variant op het tijdreizen – er blijkt namelijk maar één manier te zijn – doodgaan. De meeste religies geloven dat als je doodgaat er een nieuw begin voor je ligt, of dat je naar een andere wereld gaat maar iedereen lijkt zijn vorige levens vergeten te zijn.

Dat laatste lijkt niet te gelden voor Berg, die hoort bij het zeldzame mensensoort dat Reizigers wordt genoemd. Berg is een voormalig agent van Mont, maar je neemt niet zomaar ontslag bij Mont. Berg wordt vermoord en vervolgens gerekruteerd voor een nieuwe missie: jacht maken op een andere Reiziger, een seriemoordenaar.

Hij gaar op pad met de jonge vrouw Ji en ze gaan meteen naar een wereld waar de moordenaar, die het vooral op zigeunermeisjes lijkt te hebben voorzien, het laatst gesignaleerd is. Dat klinkt wellicht als een chaotisch verhaal, maar je wordt meteen meegesleept door de snelle vertelstijl van Jean-Pierre Pécau en de geweldige tekeningen van Igor Kordey, die ook Marshal Bass tekent, maar die zichzelf hier overtreft.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/mobius-1-kinderen-van-de-wind/
s
29 Dec 2023
Striptease
In Mobius hebben we het met een speurder te maken die zich door parallelle universums verplaatst. Zijn naam is Berg, hij is uitverkoren door een groep oude dametjes die zich bevinden in Terra 9999. Berg zelf bevindt zich op aarde, Terra 0000. Omdat men heeft berekend dat er oneindig veel parallelle universums moeten bestaan van de aarde, heeft men een apparaatje ontdekt om door die universums heen en weer te kunnen reizen. Maar om te kunnen reizen moet je sterven, waarbij je de eventuele verwondingen die je oploopt in het ene universum, meeneemt naar het volgende. Het is dus ook zaak te sterven met gif, niet door geweld of een ongeval. Berg raakt zo zijn oog kwijt als hij zijn eerste sprong maakt naar Terra 9999. De oude vrouwtjes daar wilden hem graag de opdracht verstrekken om op een vrouwenmoordenaar te jagen die zich door de verschillende universums verplaatst. Om erop toe te zien dat Berg die moordenaar opspoort, krijgt hij een assistente mee, Lee. Zij heeft hem ook opgehaald op aarde en weet van wanten. Omdat Berg niet echt een keus heeft neemt hij de opdracht aan en gaat hij samen met Lee op pad. Het eerste bericht over de moordenaar komt van Terra 4920. Omdat de coördinaten van de plek van waaraf je vertrekt exact gelijk zijn aan die van de plek waar je naartoe reist, kun je voor lelijke verrassingen komen te staan. Maar op Terra 4920 belanden ze ergens in het Venetië van een verre toekomst. Daar duurt het niet heel lang of ze komen de moordenaar tegen. En of die eerste confrontatie nu ook meteen de laatste zal zijn?

Mobius is een in mijn ogen niet zo heel boeiende strip. Het aspect van parallelle universums is leuk bedacht, maar moet dan ook wel een extra dimensie toevoegen. Maar dat extra’s blijft een beetje hangen. Het is nu van universum naar universum reizen, maar het net zo goed van stad naar stad of van het ene land naar het andere kunnen zijn. Kortom ik ben niet zo onder de indruk. Pécau en Kordey weten prima hoe je een verhaal moet vertellen, maar dan moet het wel aan een aantal basisvoorwaarden voldoen en dat is volgens mij niet het geval.

https://www.stripschap.nl/pages/topics/mobius-1-kinderen-van-de-wind.php?p=15
9
11 Dec 2023
9e KUNST.nl
We kunnen niet veel over het verhaal van deze strip vertellen zonder de plot te verraden. Laat ons dus zeggen dat Mobius een scifi strip is die volledig gebouwd wordt op een zeer origineel idee. De makers lijken vermoedelijk wel de fout te zullen gaan maken dat simpele idee te overladen met té veel uitleg en té ver doorgedreven verklaringen, maar dat zal pas duidelijk worden in de volgende delen. Wat kunnen we wel zeggen over deze eerste aflevering? Excellente dialogen, oogstrelende tekeningen van Igor Kordey, een beetje humor en veel boeiende plotelementen die vooralsnog meer vragen dan antwoorden oproepen. We kijken reikhalzend uit naar het volgende deel!

https://9ekunst.nl/2023/12/06/kort-van-stof-november-2023/