Kobijn 11: @Infinitum

€19,95
Artikelcode 411211
Lewis Trondheim

De ongelofelijke avonturen zonder Kobijn gaan over alles en niks. Ook al schittert de hoofdpersoon in deze verhalen met zijn afwezigheid, weten zijn vrienden van alle dagelijkse overpeinzingen een avontuur te maken.
Toevoegen aan winkelwagen
Scenario Lewis Trondheim
Tekeningen Lewis Trondheim
Inkleuring Brigitte Findakly
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789058852007

Patrick en Felix gaan naar hun vriend Bernard om bij hem het logo van hun nieuwe videospel uit te printen. Dat lijkt heel eenvoudig, maar dat is het niet, ook al is de technologie ervoor om het leven simpeler en aangenamer te maken. Ze hebben hun game “Excreminator” genoemd. Het zit vol met de meest afstotelijke, stuitende en smerige zaken. De eventuele afnemer vindt het echter niet afstotelijk, stuitend en smerig genoeg. Tijd voor de ontwikkelaars om een ontwenningsweekje op het platteland te organiseren. Maar daar is het leven zonder USB-ingangen en joysticks ook niet makkelijk…

Na jaren verschijnen eindelijk De avonturen ZONDER Kobijn. Reeks compleet!

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
20 Sep 2021
Moors Magazine
De ongelofelijke avonturen van Kobijn was een reeks ongelofelijk goede strips van de Franse alleskunner Lewis Trondheim, die onder meer verantwoordelijk is voor de stripreeks Donjon, over een steeds maar uitdijend universum waar steeds andere tekenaars voor worden ingeschakeld, maar dat nog steeds fascinerend en intrigerend is.

Kobijn en zijn vrienden leven echter in de gewone wereld, in onze wereld, en hun avonturen zijn maar al te herkenbaar en daarom is deze reeks misschien nog wel leuker. Na de tien delen rond Kobijn het vreemde konijn, verschenen er nog drie delen zonder Kobijn. Uitgeverij Silvester Strips komt met een kleine vertraging nu met die laatste drie delen, waarvan @ infinitum het middelste deel is.

Patrick en Felix (getekend als kat en eend, maar verder gewoon opererend als mensen) hebben een computerspel bedacht waarmee ze zich rijk rekenen, want ze denken dat het een gigantisch succes moet worden, maar het bedrijf dat het voor hun zal gaan maken blijkt onverwacht spoorloos verdwenen te zijn, terwijl hun spel wel op internet te vinden is.

@ infinitum is een strip over vriendschap, over waar de grenzen van de moraal liggen (hun spel overschrijdt alle grenzen van het fatsoen – het is smerig en stuitend, dus hoe ver ga je?), over diepgang en oppervlakkigheid, over met je tijd meegaan, over concurrentiestrijd (met name ook tussen vrienden) en meer van dat soort zaken die voor iedereen herkenbaar zijn.

Humor en diepgang gaan hier op een onverwacht vanzelfsprekende manier samen, waardoor het wat mij betreft een van de allerbeste strips is die je maar kunt vinden. Een serie die je compleet zou moeten aanschaffen, en als je ook maar iets met computers hebt of juist niet, kun je zeker beginnen met dit deel, want elk verhaal kun je los lezen. Een tijdloze klassieker!