Iroquois COLLECTORS EDITION

€59,95
Artikelcode 110653
Patrick Prugne

Een sprankelend avontuur in een historische setting gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Scenario Patrick Prugne
Tekeningen Patrick Prugne
Inkleuring Patrick Prugne
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 104
ISBN Hardcover 9789464840131

Verzamelaars en liefhebbers van het werk van Patrick Prugne willen deze Collectors Edition ­absoluut niet missen!

- Luxe hardcover 'Iroquois' met speciale covertekening
- Linnen rug
- uitvoerig dossier met schetsen + achtergrondinformatie
- 1 door Patrick Prugne gesigneerde A4 ex-libris
- oplage slechts 100 exemplaren, OP=OP!

Samuel de Champlain, gezant van de Franse koning, moet vrede en orde handhaven in het stroombekken van de Saint-Laurent, ten behoeve van de bonthandel met de verschillende lokale stammen, die constant wordt bedreigd door invallen van de Irokezen. Met hulp van een veertigtal mannen en zijn Huron- en Innu-bondgenoten trekt hij tot diep in het Irokezengebied, bijgestaan door "de Bask", een wraakzuchtige smokkelaar die deze contreien als geen ander kent. Naast zijn alliantie met de Huron- en Algonquin-stammen beschikt Champlain over nog een troefkaart, in de persoon van gijzelaar "Kleine Otter", dochter van een Irokezenhoofdman, die mogelijk kan dienen als pasgeld bij onderhandelingen.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
31 Jan 2024
Striptip.nl
1609. Samuel de Champlain, stichter van de Canadese stad Québec, wil dat er een einde komt aan de vijandelijkheden van de Irokezen (Iroquois) richting de Huron-stam, want daar drijft Québec handel mee. Met een aantal soldaten en een stel huurlingen onder aanvoering van een Bask trekt hij het binnenland in. Ook gaat er een flink aantal Huronkrijgers mee en bovendien Kleine Otter, de dochter van een stamhoofd van de Haudenosaunees (Irokezen). Er volgt een lange en gevaarlijke tocht per kano.

De aquarelachtige tekeningen van Patrick Prugne zijn prachtig om te zien. De overweldigende Canadese natuur komt voor je ogen tot leven. De verschillende native stammen zijn ook fraai neergezet. Het verhaal ontvouwt zich in een niet al te hoog tempo, des te meer tijd om van de platen te genieten. Het voegt wat aan het verhaal toe dat het perspectief van de broer van Kleine Otter ook wordt bekeken. (MD) ****

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-januari-2024/